Hälsorapport v 13

Måndag

Försov mig från morgonpromenad, valde att skylla på sommartiden istället för att erkänna att sängen höll mig kvar…

Ätit bra idag, känner mig så stolt – känner mindre sug efter sött, mindre sug efter kaffe. Mer behov av mina energigivande smooties, mitt nyttiga thé och massa frukt – lovely! Ber till ovan att det håller i sig samtidigt som jag tackar mitt inre att det är så här, jag vet att det kommer från medvetna mål och strategier!

Fyllde kyrkan med blivande yogisar och en del redan frälsta idag – jipii vilken lycka när hela 22 st kom på min Yogaintroduktion! Tacksam och rörd till tårar * jag är så lycklig att jag har äran att dela yogan med andra. Tack Tack Tack

Härlig arbetsdag idag, massa asgarv med jobbarkompisarna och det kändes plågsamt i magen.. träningsvärk i mina ”abs” efter lördagens CrossFit *smärtsamt och njutfullt på samma gång!

Själen sjunger* Ansiktet ler* Hjärtat är varmt* Kroppen är avslappnad* Sinnet är stilla* – vad mer kan jag önska? Jipiii

Tisdag

Tog mig ut på promenad efter mycket inre övertalning, övertalning som inte lyckades helt, men jag struntade i surret i huvudet och gick ändå… pigg och fräsch direkt efter – superskönt!

Ätit bra idag, nyttig salladsbuffé till lunch och stekta grönsaker till middag. Gröt till frukost och Smootie, frukt, nötbar mellan måltiderna.

Det händer nått bra! Kaffet smakar inge gott nå längre – vet inte vad som hänt, men jag är så tacksam så länge mina begär tynar bort av sig själva – tack!

Njuter av livet! Njuter av våren! Njuter av familjen! Njuter av vännerna! Njuter av hemmet! Njuter av mitt arbetet! Livet är gott just nu 🙂

Onsdag

Försov mig ännu en gång, hrmp! Känns snopet att min pigga och alerta morgonattityd är som bortblåst – jag får uppfinna den igen, det har jag ju lyckats med förut…

Ätit si så där, köpte en sallad som mest var en berg av isbergssallad och inget annat – mättar inte så långt. Vrålhungrig när jag kom hem efter Yogan – moffade i mig 3 pannkakor – mums!

Kaffet smakar fortfarande inge vidare… nice! Men det gör BlombergsCafe´s Cappuccino, drack en sån idag!

Som sagt, avslutar dagen med Yoga – myspys! Och efter isbergssalladen går jag en lunchpromenad i solskenet

Innan jag somnar tänker jag också meditera – märker att jag mediterar mer och mer lustfyllt och lätt!

Efterrapport: det blev ingen meditation – tvärsomnade! Och så mindes jag att jag åt två chokladbitar igår på jobbet, två små Diös-chokladbitar… hm, lustigt att jag råkade glömma att rapportera det i hälsorapporten

Torsdag

Trött! Trött! Trött! Vaknar vid fem, men övertalningen att gå ut och gå tystas snabbt ner… har ingen aning om vilken röst som är vilken förresten. Vem vill gå? Vem vill ligga kvar i den varma sängen? Det brukar nämligen vara två röster som tjattrar morgonhest, men imorse var det ingen debatt – båda var överens om att somna om!

Äter gröt, dricker smootie, dricker en kopp silverthé och en kaffe – sen är jag igång!

Mysig dag idag, följer Oscar till skolan och är med honom på rasten och sen till skolsyster. Hinner jobba ett par timmar innan mitt första yogapass som är kl 12.00 på Må Bättre – fokus på sjätte chakrat och tredje ögat. Långlunch med Elin och sen åker jag till Borlänge för dagens andra yogapass – mjukt, skönt och närvarande. Väl hemma är jag nöjd och lite sliten.

Alla har ätit på olika ställen, då barnen varit hos kompisar. Så jag äter knäckamackor och riskakakor och sköljer ner med en smootie och två koppar kaffe – idag smakar kaffet gott igen – suck!

Psst, hann trycka i mig två (om än små) Diös-chokladbitar idag igen – men nu är den lilla asken tom som tur är!

Fredag

Åkte till Sthlm för date med Maria från Norrköping – skön dag med tid till att umgås och uppdatera oss på varandras liv här och nu… åt två chokladbollar (till mitt försvar, inte samtidigt), cappuccino, frukt och lite godis, mezetallrik till lunch, supergod och ett glas rött vin!

Sen bar det iväg på TranceDance i tre timmar under fredagkvällen – kände motstånd, lycka, lätthet, tyngd, trötthet, energi, glädje, sorg… det hände mycket med andra ord!

Gick med jordad kropp mot hotellet och stupade i säng!!!!

Lördag

Upp tidigt, grämer mig att jag sover på hotell och missar hotellfrukosten… behövde åka hemåt med tidigt tåg och fick en torr gl.fri macka i en påse istället. Köpte mig en axa-gröt, banan och en kaffe och satte mig på tåget hemåt.

Energin försvann, dansen tog musten ur mig! Kämpar med energin hela dagen….

Äter två bitar supergod, jag menar supergod Daim/knäcktårta på årsmötet med Dalarnas Författarförbund, Sarah (en ledamot) hade bakat dessa och tänkt på att göra dem glutenfria – så gulligt! Så gott!

Har fullt upp med att klara dagen utan att somna, kroppen är trött! Känner mig lite smådeppig och frusen..

Äter pasta och grönsaker till lunch och taco med bönmix istället för köttfärs till middag, si så där, behöver en veg.matlagningskurs känner jag… och så äter jag smågodis och chips.

Söndag

Vaknar trött och deppig – är helt säker på att det är eftersviter efter dansen – goda eftersviter, saker som skulle tömmas, som känns när det släpper… Jag går min morgonpromenad seg och trött och låter kroppen vara det, pressar inte på och kämpar, utan går och möter upp tröttheten,accepterar att jag känner så här.

Och när jag skall ha kvällens yogapass så märker jag att den är borta – tröttheten! Och jag känner mig inte låg och nere nå längre, jag känner mig glad, tacksam och tillfreds… lycka* Och det innan passet!

Äter bra idag, tänker mig för och lyssnar på vad kroppen behöver. Äter två gröna proteinsmooties, qinuoa och böner till lunch, rejäl portion gröt till middag. Ngr knäckemackor till mellis.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *