Hälsorapport v 19

Vecka 17 tog flytten stor uppmärksamhet och när jag sen några dagar fram skulle rapportera min hälsostatus så hade jag glömt eller kanske förträngt hur det var.

Vecka 18 har varit full med aktivitet, yogapass och en himla massa steg (vi har stegtävling på jobbet) och ändå har det farit ner gósaker – det har nog tagit ut varandra. Men hur som,  rapporten utblev även denna vecka.

Måndag

Avslutar dagen med att tömma ur stegräknaren, 26 083, det blev en runda på morgonen och en på eftermiddagen – det är stegtävling på jobbet och den stundande badsäsongen som håller mig igång.

Äter bra idag, inget sött även fast jag är i skolan (Leksand Folkhögskola). Jag ber om frukt eller något nyttigt istället för något sött till fikat, och när de rullar ut fikavagnen med kakor till de andra och ett fat med ett äpple åt mig så ångrar jag mig i ngr sekunder, hehe. Äpple och två koppar silverthé till fika – det funkar faktiskt det med!

Känner mig energifylld och tillfreds med livet – tackar till ovan för att jag får njuta så av våren, solen, fågelkvitter och blommande hägg – våren är min bästa tid!

Känner lust till livet, lust till skrivande, jag är så glad och lycklig just nu – känner mig fri… tänker på raden: släpp fångarna loss det är vår

Tisdag

Inledde ännu en gryning med promenad – lovely! Nu när jag bor i Kråkslottet och traskar runt i Forssa med omnejd slås jag av all rörelse och aktivitet, alla bilar och cyklister jag möter… världen surrar och rör sig. Hemma i vår lilla by, bara ngn kilometer bort är det tyst och stilla när jag är ute den här tiden, brukar möta tre Rådjur och se någon katt smyga på åkern.

Äter bra idag, skolan i Leksand tar väl hand om oss och förser oss med underbar gigantisk salladsbuffé till den vällagade maten – mums! Slinker ner två glutenfria kanelbullar som kvällen värdinna lagat… ja, du ser hur jag formulerar mig… bakat till mig! Tack Puppi!

Hinner hem en stund efter skolan, sätter mig i trädgården och jobbar i gassande sol – älskar sol!

På kvällen har jag seans i Mockfjärd. Fullbokad sedan ngn vecka med 30 st förväntansfulla – jag är spänd och nervös, kan ju inte förbereda mitt arbete… mer än att jag går in på toaletten och ber en bön att jag skall få vara ”länk” till något högre syfte, ber att mitt ego skall få sitta på avbytarbänken och att jag skall få arbeta i full tillit… bönen blir som alla böner – hörd och jag är ”länk” till många under kvällen.

Stupar i säng – alla dessa möten tar på krafterna!

Onsdag

Sovit dåligt inatt efter en intensiv kväll igår… så det är väl tungt när jag ska ta mig ur sängen för min morgonpromenad – men jag kommer mig iväg och det är jag glad för. Går även en promenad med Eva på eftermiddagen, spurtar efter henne så gott jag kan menar jag, puh!

Äter bra och nyttigt, inget sötsug idag – känns fantastiskt!

Väljer bort två skoldagar för att jobba undan annat som ligger över mig och det känns som ett klokt beslut, ger mig utrymme och andrum. Skönt! Hämtar barnen tidigare från skola och dagis och har en underbar eftermiddag med barnen då vi åker och köper sommarkläder och skor, då de vuxit ur allt sedan förra sommaren, till och med vuxit ur det som de hade på Bali. Avslutar med glass och sen öppethus på Mayas kommande förskola. Vi har mysigt och jag njuter för fullt. Mammalycka*

Torsdag

Lyckokänslor och rus hela dagen – det är själen som bubblar, känns som småbubblor av kolsyra i kroppen. Det startar när jag på förmiddagen får överlämnandet av fd ordföranden i Dalarnas Författarförbund och sen den bästa bubbelruschen när jag på kvällen är på intervju på Brunnsvik Folkhögskola för deras Skrivarlinje i höst och får beskedet att jag blir antagen!!!!

Energin flödar i kroppen, jag sjunger, jag ler* jag är såååå lycklig!

Tacksam att jag kom ut på promenad i morse och orkar inte bry mig om att jag ”bubbelrusch-frossat” i gósaker hela dagen, fika, muffin, blåbärskaka, nötter, chips… mums!

Ler fånigt när jag försöker somna – det går så där – jag ligger länge och ler, ler i hjärtat!

Fredag

Morgonpromenad trots att det regnar, njuter av dofterna som framträder än mer, andas och ryser av välbehag… efter en stund fryser jag, byxbenen är alldeles blöta och jag viker av hemåt fast jag bara gått halvvägs. Måste köpa regnställ!

Går även promenad med Eva på eftermiddagen… eller som alltid – småspringer flåsande efter henne.. suck, hennes kondis blir bara bättre och bättre. Av pest eller kolera väljer jag att ge henne ’kredd’ för sin kondis mycket hellre än att våga se på om jag själv tappat fart!

Kajkar ihop sig i magen idag, kan bero på gårdagen eller att jag fortsatte mitt góätande idag, daimtårta, mörk choklad, nötter, lite (bara lite) godis.

Lördag

Fullspäckad dag, först styrelsemöte (mitt första som ordförande Dalarnas Författarförbund) sen hem och svira om för att åka till Enviken på underbart bröllop. Kommer hem däst och trött och segar ner i soffan!

Magen lider av att jag inte ätit någon riktig mat idag och bara tryckt i den massa annat trams, som smooties, smörgåsar, smörgåstårta, kakor och marsipan (smugglade av dekorationer från tårtan), smågodis, choklad, cider….bläää! Mår verkligen inge bra på kvällskvisten, usch!

Söndag

Morgonpromenad med glada lyckliga Maya som sällskap på cykeln, mammalycka*, cykeltur, 90 min yogapass är sådant som min kropp njuter av idag – njuuuuuter!

Äter bättre, fast jag äter också den nya goda Magnumglassen (den utan pinne) som sen visar sig innehåll gluten och det ser jag först när jag mumsat i mig hela… stackars mage vad jag misshandlar den nu!

Känner mig trött, seg och pms-sur under dagen…. men det vänder när cyklar iväg på yogan, för när jag cyklar hem är kropp, sinne och själ i balans igen – halleluja!

Massor av andliga insikter och kontakter idag – jag stärker kontakten och finner vägen tillbaka till andligheten, till mig själv!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *