Hälsorapport v 23

Måndag

Vaknade pigg och alert innan fem, så jag begav mig iväg på promenad strax efter, superskönt!

Kände mig lite trött och seg hela dagen, kan det vara sockret i helgen?

Ätit ganska bra, men haft sug efter mer, mycket mer hela dagen. Föll inte så mycket för suget utan lyckades få i mig sundare saker än mina cravings.

Cykeltur till yogapasset – underbart! Kom i säng ganska skaplig tid, 22.15.

Tisdag

Tacksam att jag vaknar så tidigt (före fem) och är utvilad. Kanske en förberedelse i kroppen inför Indien och programmet där som börjar varje dag kl 04.30!!! Gick en skön morgonpromenad!

Yoga på lunchen.

Ätit bra förutom att vi hade jubileum på DIÖS och firade med fika. Min kollega hade köpt glutenfritt fika till mig, både Biskvi OCH chokladboll, ”artig” som jag är åt jag givetvis båda… proppfull och lätt illamående.

Dagen fullspäckad och inte många minuter mellan mina åtaganden, men ändå åker jag hem med bilen från jobb i Falun och hoppar raskt på cykeln för att hojja ner till Café Peace and Love för möte. Kände mig lätt stressad och hann tänka att en cykeltur i friskluft får ur stressen ur kroppen, vill ju inte att den ska stanna – och det hjälpte, kände mig genast lugn och närvarande igen. Skönt!

Onsdag

Startade bra med morgonpromenad vid 05.30 – sen spårade det ur. Efter skolavslutningen åkte vi till Torsång och fikade, jag åt inte 1 utan 2 glutenfria Gifflar. Åkte direkt  vidare mot Sågmyra och efter lite shopping på Lager 157 åt vi mysig lunch på Sågmyra Herrgård med min mamma och pappa. Proppmätt. Men ändå gick jag in med barnen igen på Lager 157 och köpte med fika hem, deras Snickerskaka är ju väl värd skogresan dit och för att inte tala om dom gigantiska chokladbollarna. Nåväl, jag nöjde mig med att trycka en halvkilos Snickerskaka, hmmm

Sen var jag mätt resten av dagen och kvällen. Åt snickerskakan vid tre och det enda jag behövde efter det var en endast knäckemacka till kvällen. Snacka om obalans i intag, haha

Den här tavlan var i en butik i Sågmyra, kändes väldigt passande en dag som denna…

Me fat - you fat

Torsdag

Nogge for iväg tidigt till jobbet, så idag hann jag ej ut på promenad. Men det gör inget. Jag klev upp ändå och la på faktiskt på soffan och såg en dokumentär om ett lejon från Harrods, kärleksfull film med ett vackert budskap – vart en  annorlunda och skön start på dagen.

Ätit ganska bra idag. Förutom att jag åt en chokladboll på jobbet och blev bjuden på Daimtårta hos en vän på kvällen. Tänkte för några veckor sedan att jag skulle deffa till mig och bli snygg inför resan och filmingen, haha, NOT –  mitt begär av sötsug och gósaker är större än längtan att bli smal. Så trött på mitt begär… Men som tur är älskar jag min kropp iallafall. Love my body!

Tog med yogamattan ut på gräsmattan och gjorde lite yoga i kvällsolen. Det blev bara lite yoga. För jag såg så mycket vackert jag ville fota, så jag sprang in efter kameran istället och tassade sen runt på gräsmattan och fotade.

Mentalt stabil och trygg – mår väldigt bra och känner mig i balans.

Fredag

Dagen full med sysslor, ingen tid till rörelse och eftersom Nogge sov på hotell i natt kunde jag inte heller gå morgonpromenaden.

Ätit ganska bra, men det var studentbjudning hos mina syskonbarn så lite gott och onyttigt slank minsann ner.

Sover oroligt, känner mig frussen – känns som resfeber…

Lördag

Regn, regn och ännu mera regn. Det påverkar mig helt ärligt. Först känner jag att det är mysigt och tänder ljus till frukost, men framåt eftermiddagen är jag seg och lite down. Rycker upp mig och går en promenad med en vän och Maya cyklar med, jätteskönt!

Ätit rabarberpaj och godis. Mår bra, känner mig trygg och lugn inför resan, även om jag avslöjas lite på nätterna när jag sover oroligt. Om jag tänker på det som komma skall får jag hissnade känsla, men jag försöker inte tänka, jag är närvarande här och nu. Det som kommer då kommer nu, det som är nu är nu.

Söndag

Barnen studsade upp vid halvsex och frågade; Ska vi gå nu? Jag hade lovat dom att jag skulle gå morgonpromenad och dom fick cykla med. Gnuggade sömnen ur ögonen och fick i dom varsin smörgås, sen drog vi iväg. Jätteskönt och så mysig promenad längs med älven. Hittade en stor lerig vattenpöl där dom kunde leka cross och sladda runt, hur leriga och lyckliga som helst när vi kom hem.

Ätit bra idag, förutom, en god rabarberpaj som jag gjorde, 3 ynka små rabarber fick späs ut med äpplen, men det blev jättegott!

Gick en promenad till på förmiddagen efter den med barnen, gick med Eva. Jätteskönt och efter den var jag helt slut.

Ikväll ska jag meditera lite. Känner mig lugn och har fått mycket gjort idag och ändå varit mycket med min familj. Perfekt balans och det ger mig inre harmoni.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *