Hälsorapport v 25

Måndag – Tisdag

Sunyogakurs i Indien. Måndagen som dom andra dagarna innan. Tisdagen åker vi från Ashramét kl 03.00 för att ta oss till byn Lachipur och förbereda ceremonin Agnihotra som vi gör vid soluppgång. Utövar Kriyayoga och Sunyoga. Myser i byn, det är så rofyllt och charmigt!

Efter lunch så avviker jag från kursen, då jag skall ta mig till Calcuttas flygplats och ta mig hemöver. Avskedet hugger i hjärtat och tårarna rullar. Känner sån kärlek till Indien och människorna! Det är ca 3 tim bilresa att ta sig till flygplatsen och jag sitter och insuper det sista av Indien innan jag far hem – det blir säkerligen ett kärt återseende någon dag!

Lång hemfärd som avslutas först på onsdagen då mitt plan landar kl 12.15. Beräknar att hela min restid från dörr-dörr är lite drygt 27 tim.

Onsdag

Landar på Arlanda -right on time! Möts av Oscar och Nogge – Lycka! (Maya hade midsommarfest på dagis och ville dansa kring stången).

Dom har överraskat mig med en påse smågodis, utan att tänka chockar jag min mage med både sötsaker och kaffe. Har klarat en hel vecka i Indien utan minsta besvär. Kände mig renad och hälsosam efter min Indienretreat, men kvällen avslutas med magknip och toabesök.

Mentalt närvarande – glad – lycklig – lugn – balanserad!!!! Gör Sunyoga på kvällen.

Pigg efter resan trots att jag varit vaken snart 2 dygn förutom ca 2-3 timmar under flygningen mellan Delhi-Bryssel. Har Sunyogan har gjort underverk, eller är det Jetlag?

Torsdag

Vaknar utvilad och pigg kl 05.10, så jag studsar upp för min morgonpromenad. Tror inte det är Jetlag, tror det är balans och energi jag upplever! Går en till promenad vid nio med vännen Eva.

Veckan i Indien har gjort min kropp gott det känner jag inom kroppen och det märks på vågen -2kg och magen är mindre. Nice!

Bloggar. Springer på toa. Jobbar hemifrån. Springer på toa. Tydliga signaler från kroppen, kaffe och socker välkomnas inte i systemet. Måtte jag lyssna till kroppen nu när jag här dess röst så tydligt, innan jag dränker rösten med mera ”gift”. Undviker sött och kaffe resten av dagen. Tar det lugnt med intag.

Gör Sunyoga och lite ”vanlig” yoga. Mår mentalt bra!

Fredag

Morgonpromenad och Sunyoga. Pyssel hemma och med familjen, vi gör smörgåstårta tillsammans. Firar midsommar bara vi fyra, dansar i Gammelgården och njuter av den svenska sommaren och solen och regnet, allt är som det ska – underbart!!!

Äter bra under dagen, men har nog lyckats få till någon kopp kaffe för mycket och även godis och tårta. Inte bra….känns i magen. Måste verkligen ta vara på signalerna och lyssna till dom nu, nu när jag hör dom så tydligt.

Första gången jag sticker ner hand i sminkväskan på 1,5 vecka och det är väldigt ovanligt, jag älskar att sminka mig. Men jag har helt glömt bort det, känt mig så naturlig och fräsch ändå. Härlig känsla!

Lördag

Morgonpromenad och Sunyoga.

Resten av dagen pysslar vi hemma i trädgården och gör fint, det känns så skönt att få fint omkring mig, befriande och lugnade. Länge sedan jag jobbade så mycket fysiskt här hemma, har inte haft energi under våren. Men nu känner jag hur skönt det är för kroppen och njutfullt för sinnet – älskar att ha vackert omkring mig! Tacksam för all min energi och balansen i kroppen jag känner. Tack!

Ett skönt yogapass på gräsmattan i Gammelgården – halleluja, det är bästa sättet att yoga på tycker jag. Bäst att passa på när vädret tillåter.

Balanserar upp den ”nyttiga” dagen med kebabtallrik, en lättöl, kaffe och DubbelNougat. Än finns det laster kvar att bearbeta, hehe!

Avslutar med blogg och Sunyoga…


Söndag

Äter på tok för mycket idag, börjar med en bastant frukost och sen bär det bara utför. Återfår mot kvällen lite balans på intaget då magen bara känns proppfull.

Njuter själsigt under dagen av promenad, sunyoga, vänner, familj, sol, sommar, bad, meditation, egentid – närvarar och myser!
Somnar lycklig och tacksam!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *