Hälsorapport v 28

Måndag

Meditationen och mantrasången igår kväll övergick i dans – så härligt att släppa loss i rörsele när ingen ser på  och dansa fritt från hjärtat.

Började morgonen med promenad. Tur det, för min kropp vill helst inte göra för mycket aktiviteter i den här värmen, puh!

Ätit bra! … eller kanske inte, köpte Bigaråer (eller hur det stavas) och har nog ätit för många… Fortfarande smågodis kvar i skåpet sen i lördags, var där och nallade några… annars har jag ätit bra.

Danska Hollywood fruar vinner över kvällsmeditationen, om jag inte orkar göra den efteråt. Måste ju balansera upp allt det andliga, haha

Tisdag

Att säga att jag mår bra vore en lögn, idag har jag varit trött. Vet inte om det beror på vädret, den starka hettan när solen är framme, eller trycket innan åskovädren som dragit förbi. Eller heldagen på Dalecarliacup med barnen. Eller det späckade schemat från morgon till kväll, som startade med uppvaktning av Nogge på sängen i morse och lugnar sig nu när barnen snart sover (kl är 20.00). Eller att jag slarvat med maten och sen på det spetsat till det med socker; en Piggelin och Budapestbakelse och lite chokladbitar…

Hur som är jag trött och jag är evinnerligt tacksam för yogapasset jag hade idag och min förstående make som såg till att jag fick en microvila på 10 min innan kalasgästerna kom i eftermiddags. Och så är jag tacksam över mig själv som numer kan acceptera en dag med trötthet utan att pressa ur något extra ur dagen, utan istället sänka förväntningarna. Så nu blir det soffan och tidigt sänggående och hoppas det får energin att höjas till morgondagen.

Onsdag

Ätit bra, men försov mig från morgonpromenaden. Har varit lite lättretlig och smågrinig i några dagar, rannsakade mig själv och såg att jag slarvat med mina ”MåBra-saker” och skrev en påminnelselista till mig själv. Räddade upp dagen och humöret med att dra mig undan och få tid till att lyssna inåt och meditera. Hann också bocka av lite på min lilla-att göra-lista och allt kändes bättre.

Somnar tacksam och nöjd – längtar till morgondagen som jag skall ta till vara ännu bättre!

Torsdag

Morgonpromenad och Synyoga. Har barnvakt en stund på förmiddagen och åker in för att ha en coaching och lite tid till att blogga. Känns skönt!

Bra dag idag, fått tid till mig själv, små korta stunder, micropauser, men det räcker gott – känns i kropp och knopp!

Barnens kusin Sigrid är här, värsta lyxen för en ”hemmafru”, känns som jag har en inhyst Aupair som underhåller lyckliga barn och jag kan pusta med min kaffekopp. Nice!

Ätit bra förutom Magnum Mandel som jag verkligen uppskattade på Sportfältet i väntan på Oscars match, mums!

Känner mig energifylld, harmonisk och tacksam – bra kombination!

Fredag

Morgonpromenad och lite Sunyoga. Frukost och en dag på Sportfältet och fotbollscup. Strålande väder – strålande humör! Avslutar med pizza/kebabkväll i Torsång. Myskväll med barnen och deras kusin Sigrid i soffan… smågodis, mums!

Inget vidare med kosten…. Toppendag själsligt och mentalt!

Lördag

Morgonpromenad och 75 min Yoga – en riktigt underbar start på dagen, den bästa!

Ätit bra förutom tårtan på dopet vi var på och smågodiset och DubbelNougaten, känns som jag går ett steg fram och två bak just nu. Vill bli sockerfri – men vill tydligen inte tillräckligt ännu. Suck!

Mentalt och själsligt bra dag – bra balans mellan familj och egentid, vila och aktivitet. Skönt!

Söndag

Äntligen en dag utan godis, jipii!

Underbar dag som startade med morgonpromenad och slutade med Kraftceremoni! Däremellan har jag och Nogge varit med andra föräldrar och städat en skola efter DalacarliaCup, och det var så skoj! Jag vet, låter helt knäppt, men jag gillar att städa och fejja så där när många hjälps åt och det blir skratt och ”tugg” – roligt faktiskt!

Det enda onyttiga jag ätit idag är 2 bitar kladdkaka med grädde. Aupairen Sigrid (barnens kusin) är inte bara en förträfflig barnflicka, hon visar sig även vara en talang att baka kladdkaka. Tur för mitt midjefång att hennes talanger avslöjades först idag….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *