Hälsorapport v 30

Måndag

Kändes som sovmorgon när jag traskade iväg på promenad efter 07.30. Promenaden blev kort, eftersom den övergick i hästfångst. Men det var en trevlig och spännande krydda i vardagen – så jag känner tacksamhet för hästarna jag mötte.

Ätit bra idag, inget godis, inget sött. Åt bara ett äpple och lite nötter på kvällen. Avslutade dagen med en mysig månceremoni – själslig lycka!

Tisdag

2 dagar utan socker och redan nu känns magen mindre… dvs mindre uppsvullen – skön känsla!

Mår bra idag, pysslar hemma och får massa gjort som legat. Sånt som jag dragit på. Känns bra! Gick en skön långpromenad på eftermiddagen, och tog en paus mitt i och satte mig på en bänk i grönskan och gjorde Sunyoga. Ohh, så ljuvligt, har verkligen saknat solen även fast den bara varit gömd några dagar.

Välkommen tillbaka Solen!

Onsdag

Det går bra nu – I´m surfing on Sunshine… så är min bubblande känsla! Tacksam att den infinner sig.

Ätit bra idag och gått min morgonpromenad och även hunnit med en cykeltur. Inget godis. Och när jag hade coachmöte på ett fik så klarade jag frestelsen att köpa en snickerskaka och köpte en smootie istället. Stolt.

Känt mig balanserad fysiskt, själsligt och mentalt – skönt!

Torsdag

Tack vare mina sockerfria dagar känner jag mig helt strålande mentalt och fysiskt… och tack vare att jag varit så duktig och varit utan socker så kan jag ”unna mig” en nybakad glutenfribulle hos mamma, som är så god så att jag måste ta två. På födelsedagsfirandet hos svärmor ställs det fram en glutenfri bakelse enkomt för mig, och artig som jag är mumsar jag i mig hälften av.

Till kvällen surprisár jag Nogge med filmkväll och ostbågar, hmmm och en DubbelNougat till mig.

Annars ätit bra, plockade bär med barnen och deras farmor – nyttig vitaminkick! Och morgonpromenaden gick jag trots tunga regnmoln på himlen.

Somnar lycklig och tacksam över mitt liv, min familj och vårt hus. Det tassar över en Ängel och lägger sig bredvid mig på natten och jag somnar om leende av lycka – mammalycka!

Tankarna går kring sockret – mår bäst när jag inte äter socker. Mår sämst av smågodis fullproppade med färgämnen och e-ämnen. Har lätt att vara utan socker. Men sockersuget späs på ju mer jag äter. Så mitt första delmål skall efter semestern skall vara att äta enbart 1-2 dagar/vecka. Och undvika smågodis helt. Se hur det påverkar min fysik och mitt mentala mående. Och utvärdera efter några veckor. Känns som ett bra beslut!

Fredag

Ingen morgonpromenad. Ingen aktivitet alls.

Själsligt och mentalt en ljuvlig dag. Mötte en ny/gammal vän, Ture 87 år. Hade date med Nogge. Och kanaliserade in text. Många ingredienser som boostar mig inom.

Åt godis till bion vi var på, jag och Nogge när vi hade date. Annars åt jag bra idag.

Lördag

Började dagen med en promenad som övergick till upphämtning av bil… himlen öppnade sig – regnet störtade ner!!! Sökte skydd hos min bror och fick ringa efter ”bärgning”. Gav mig ut en till vända någon timme efteråt och då funkade det bra, gick runt älven med Eva. Skönt!

Ätit mycket tårta och chokladbollar, mums! mums! )Mayas 5 år kalas)

Känner mig lycklig och glad när jag avslutar dagen, skön känsla att sluta ögonen med. Zzzzz

Söndag

Lycka från första stund när jag slår upp ögonen, när jag ser Mayas iver och glädje till paket på sängkanten. Bra start på dagen!

Promenad och gräsklippning blev motionen. Kanalisera texter var skönt för själen. Sunyogan jag gjorde skönt för sinnet. Kändes som en bra dag, med balans mellan mig själv dvs mitt inre och mycket familjenärvaro.

Somnar medveten och tacksam!

Ps Höll på att glömma anteckna det jag stoppat i mig, Ätit bra, dvs normalt förutom tårtresterna som stod lockande i kylen och bullen jag sparat medvetet och så slank det ner lite glass. Inte bra. Så här får inte varje söndag se vara, hehe

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *