Hälsorapport v 39

Måndag

Började dagen med promenad 05.10, vaknade utav mig själv. Kanske beror det på att jag la mig tidigt igår, strax efter nio faktiskt och det var superskönt!

Ätit bra idag. Små portioner och nyttiga mellanmål. Bara 2 koppar kaffe. Inget sött. Inget onyttigt.

Det bästa idag – yogastarten i Falun i JohannesKyrkan – Lycka*Lycka*Lycka* Så tacksam!

Mår si så där mentalt, ganska risig egentligen, känner också som en förkylning på gång. Tar det lugnt så mycket jag kan. Möter det ”tunga” som jag behöver möta just nu. Tacksam för stöd från vänner och familj.

Tisdag

Hjälp, en heldag sittandes på hotell. Sitta still och arbeta. Och när vi väl rör oss så är det för att äta; frukost, fika, lunch, efterrätt, smågodis, världens mumsigaste mellanmål uppdukat som mer var som en efterrättsbuffé, middag…. stöööön!

I ett tappert försök att balansera upp eländet gick jag hela 2 ggr uppför trapporna, 12 våningar! Och så spelade vi Bowling, om nu det förbränner några kalorier …. jag är tveksam till det!

Mentalt och själsligt bra dag, med skratt och närvaro med trevliga kollegor.

Kroppen är trött efter allt som den stackarn fått i sig idag, sömnig kväll – tidig sänggång och hopp om en mer balanserad dag imorgon.

Onsdag

Vaknade tidigt, dvs vid fem. Kände mig små krasslig och hängig. Så promenaden valdes bort. Istället satte jag mig och jobbade en stund innan barnen vaknade. Det var faktiskt skönt att få undan lite administrativt som annars hade legat och gett mig dåligt samvete. Befriande känsla!

Lite risig har jag mått idag, hostar och snörvlar. Dagen har dock gått i ett, men det har ändå gått bra. Jag har tagit en stund, ett åtagande i taget.

Ätit bra, inget onyttigt. Spelat 30 min fotbollsmatch mot Oscars lag och haft en superskönt Yogapass. Inbjuden till Sifferbo att ha Yoga med en grupp under hösten – tacksam! Jag älskar Yoga såååå mycket!

Drömmer om mer Yoga i mitt liv. Yoga på arbetsplatser. Yogagrupper. Yoga på luncher. Morgonpass. Yoga Yoga Yoga

Torsdag

Sov över promenaden. Men förkylningen hade nog stoppat mig ändå, känner mig lite krassligare på morgonen. Tog igen det på dagen istället. Gick härlig lunchpromenad med en kollega och fick på så vis även uppleva dagsljuset – det fyller verkligen på energiförrådet!

Ganska trött och seg, kan vara förkylningen. Det är okey att vara trött och seg. Jag kan tillåta mig det nu. Det skulle jag inte gjort förr, då hade jag maskerat tröttheten med hurt, fart och fläkt. Nu låter jag den komma och vara tills den behagar lämna.

Mentalt mår jag mycket bättre än för några dagar sedan. Känner mig lugn och trygg inombords. Har gjort viktiga val för min framtid och min hälsa idag, avsagt mig jobb och valt in en skrivarkurs i mitt liv. Det känns så bra!

Det har varit bra med kosten, ätit nytttig lunch med mycket sallad och lite kyckling. Bra mellanmål med ProteinGrönDrink och ägg. Middagen blev på McD då jag lovat Maya att vi skulle iväg och köpa skor till henne. Det blev mysigt faktiskt. Men  jag är less på McD, det smakar inte nå längre, det har det gjort förut. Jag är så tacksam att min kropp hjälper mig att välja bort vissa onyttigheter. Det är inte många den väljer bort… ännu, men med lite träning så kanske den blir min bästa coach mot det hälsosamma liv jag egentligen vill leva.

Bara 2 koppar kaffe, trots sug efter 32 känns det som. Men jag iakttar suget, utan att agera och huxflux har det försvunnit. Tacksam!

Fredag

Dagen började nyttigt och bra, med sund frukost, grönproteindrink till mellis och sallad till lunch. Sen spårade det ur med fika och TVÅ st DubbelNougat… till mitt försvar så hade Nogge handlat och min beställning var EN. Men eftersom han köpte TVÅ så kunde ju inte jag vara oartig och dissa den ena, så slurp och 5 sekunder senare låg båda TVÅ och jäste i min mage, huuu

Alltid skönt att skylla på någon annan…. eller? NOT

Nåvål, en La Dolce Vita dag med Ansiktsbehandling och lååång lunch med Elin och även en promenad med henne runt älven. Härligt!

Mysig hemmakväll med familjen – älskar att vara hemma och kura med levande ljus på hösten. Tacksam över mitt hem. Tacksam över min familj. Tacksam över mitt liv.

Lördag

Världens hostattacker i natt, lungorna skaver från insidan. Tacksam att jag hade Yoga idag på Må Bättre, efter 75 min skön Yoga mår jag alltid prima! Det är så mäktigt med Yogan. I just love it! Utövat Yoga regelbundet i 7 år i december och för varje dag upptäcker jag något nytt och efter varje pass förstärks min kärlek till yogan – så oerhört tacksam att min kropp guidat mig till den. Namaste

En dag med familjen. Bara ”ta dagen som den kommer” och det är det bästa jag vet, när kalendern är tom och jag får följa lusten och livet. Gå på purfärsk känsla!

Bra måltider men en kladdkaka och små godis – vi äter sött på fredagar och lördagar. Det funkar ganska bra, förutom min heldag med Diös i tisdags så har veckan varit under kontroll. Barnen har det hur lätt som helst, dom accepterar det fullt ut och ber inte om nått sött i vardagen och åt knappt nå godis alls idag, trots en full skål. Får paketera in godiset som blev över i en försluten påse och gömma för mig själv tills nästa lördag… barnen lär ju inte leta, men mig själv litar jag inte på…

Söndag

Kroppen är inte med riktigt. Eller sanningen är ju att kroppen är där den ska, däremot behöver jag acceptera att min energi är lägre, att jag är trött och att min hosta och lungorna kräver vila.

Så att vakna trött och seg är lite ovant. Det tar tills efter frukost innan jag kommer igång. Går en skön förmiddagspromenad runt älven med Eva. Uppfriskande!

Tar det lugnt hela dagen, allt fokus på familjen och barnen – njuter av att bara vara och leva i nuet.

Äter bra, Havregrynsgröt och ägg till frukost, makaronilåda till lunch och spenatsoppa till middag. Är mätt och belåten hela dagen. Gör dock en smarrig och go äppelpaj till efterrätt, men tar mycket äpplen, hälften av smöret och inget socker. Istället lite mandelmassa och hackade sötmandlar  gudomligt god!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *