Hälsorapport v 46

Måndag

Så tacksam att jag tog mig upp på morgonpromenad! Wow, vilket flow jag kom i, skrivflow eller vad jag kan kalla det. Titel, karaktärer, handling växte fram till min barnbok och jag fick skynda hem och skriva ner det.

Underbar dag med härliga möten med vänner, tänka sig hur lovely en måndag kan vara!

Äter jättebra, inspirerad sedan min ”beställningseldning” i söndags! Det funkar jättebra än så länge…

Avslutar dagen med Yoga i kyrkan. Tacksamhet är ordet jag tar med mig in i drömmarnas värld!

Tisdag

05.00 Tvekar verkligen till promenaden trots att gårdagens promenad var så magisk – tar mig upp och ut ändå. Snön knakar under skorna och det är så stilla och vackert! Som tur var tog jag med med Iphonen, för nu flödar inspirationen till barnboken vidare och jag talar in röstmemo efter röstmemo.

Bra dag med kosten. Dricker mycket silverthé varje dag och det blir bara godare och godare. Suget sätter in, men jag har kraft att stå emot, och äter frukt istället. Känner mig i ett härligt flöde just nu, mentalt, kreativt, fysiskt  – allt känns rätt allt känns lätt! Ödmjuk och tacksam!

Fortsätter dagen i mitt rus… Yoga på Må Bättre och föreläsning och skrivtips från Martina Haag  -wow, vilken tisdag!

Onsdag

Sov över promenaden, och tog beslut där i den gosiga varma sängen att gå senare på dagen. Och det var jag glad för, det var en vintervit solig dag som jag fick uppleva när jag gick runt sjön Tisken i Falun, det var sååå vackert! Höll på att förfrysa fingrarna bara, fick rota fram kameran titt som tätt och fota allt det vackra, tjocka snöflingor som klistrat fast sig i naturen.

Så det blev en promenad och ett Yogapass idag, allt enligt planen.

Med intaget har det gått si så där… har haft världen sug och misstänker starkt att Månveckan är på intågande. Men det gick bra tills för 45 min sedan (läs 20.45) då jag kom hem från Yogan och såg att våra barnvakter (mormor och morfar) lämnat kvar 4 glutenfria bullar… kollade snabbt att Nogge och barnen fått några och det hade dom. Sen tog jag fram den laktosfria mjölken och några minuter senare var fatet tomt… ooooiiii vad det värker i min stackars mage – snacka om chock efter den lugna yogan! Nu skall jag värma och mjuka upp den lite med Silverthé. Hoppas det funkar.

Är knoppen dum får kroppen lida… mummel mummel

Annars då; Energi till max! Flow! Flöde! Lycka! Är mina sinnesstämningar (ps. det hade jag även innan bullfesten), det känns som det hänt något. Känns som det är något på gång. Känns som en vulkan som börjat mullra och snart sprutar lava dvs livsenergi över alla som står i dess närhet.

Jag försöker hålla mig beredd på vad som komma skall, samtidigt som jag inte vill leva i framtiden utan faktiskt njuta av det som är just nu… trots att jag anar att det kan bli (värre)bättre!

Torsdag

Sovmorgon  – say no more! Tog igen promenaden om än väldigt motvilligt på eftermiddagen, masade mig ut i mörkret och kylan, men efter några hundra meter så njöt jag som vanligt.

Haft en lagom dag idag, med jobb på gallerian, däremellan en timme egentid på mottagningen – myste för fullt och tog även Ljusbehandling och gjorde min Mala-mediation, sen coachklienter och eftermiddagen/kvällen helt åt familjen (förutom promenaden då). Känns som en bra mix och bra balans.

Jag mår väldigt bra! Åt en NutrilettBars, men inte som jag brukar som ett smaskigt mellanmål, nej idag gjorde jag som man bör, jag åt den som en måltidsersättare och hoppade middagen. Ätit bra och nyttigt idag.

Fick en känsla imorse av att spela in Oprah. Såg på programmet ikväll och förstod då varför. Det handlade om mat, eller rättare sagt en dokumentärfilm om matindustrin (Food … någonting). Hur tex grisar och kycklingar massproduceras och behandlas med antibiotika mm. Lever instängda i mörker, avlas upp till stora djur så snabbt så att organen inte hinner utvecklas, för att sedan hamna billigt i affären och bäras hem av oss och landa på våra tallrikar.

Programmet inspirerade till att äta mer grönt, mer levande föda och visade även ett klipp om en skådespelare som åt Veganmat och hennes hälsosamma effekter av det – jag blev väldigt inspirerad! Smyg/nybörjar/flexande vegetarian som jag är. Dvs jag är vegetarian lite varje dag. Som bäst 100% av en dag och som sämst 40-50% av en dag. Jag är på väg. Jag är på rätt väg. Nu fick jag lite medvind i rätt riktning om man säger så. Tacksam!

Fredag

Äntligen en fredag utan godis! Jipii! Ingen DubbelNougat! Det finns hopp!

Underbar dag som avslutades med SinnesroGudstjänst och jag inser att hela dagen gav mig sinnesro. Promenad med fantastisk vän, lunch med sprudlande kollegor, fika med familjen (där smög det in sött i och för si… åt en Snickerskaka) och gudstjänst med Nogge – tacksam över en ljuvlig dag!

Mår som en Ängel hela dagen tills jag skall gå och sova. En liten händelse väcker rädsla i mig, min kropp reagerar automatiskt och slår på alla alarm…. Hjälp! Skriker det i mitt inre. Jag slår inte igen dammluckorna igen. Jag stannar och möter. Använder min nya taktik till att möta känslorna, dvs låter dom få komma, accepterar vad jag känner och möter det jag känner, utan att döma – tar dom på allvar och litar helt och fullt på att dom är sanna!

Så där hamnar jag i min sorg och rädsla igen, för en liten händelse som hjälper mig befria massor av undangömda, undandämda känslor som nu äntligen ser sin chans att bli sedda och min kropp äntligen ser en chans att få läka. Jag stannar och gråter, lyssnar och sätter ord på det jag hör. Jag gråter länge och förtvivlat som ett litet barn. Jag tröstar inte. Jag stannar och kramar om barnet. Jag finns där och ger all den kärlek jag förmår. Jag visar att jag älskar det lilla barnet och alltid kommer finnas här. Jag går ingenstans.

Lördag

Morgonpromenad och väntan… på att klockan skulle bli 10.00 och vi skulle hämta Maya, hon ville inte bli hämtad för tidigt sa hon går, så jag fick ge mig till tåls! Passade på att ha mysmorgon med Oscar och ge honom helt fokus från mamma och pappa – det var jättehärligt, det tror jag alla barn mår bra av ibland.

Äter bra halva dagen, sen bär det iväg. Jag njuter av årets första julbord, sååå gott… vill så gärna bli vegetarian, men undrar hur… jag älskar lax och för att inte tala om sill!!! Idag var jag inte vegetarian!!!

Och idag var jag inte sockerfri heller. Smaskade 3 st glutenfria bullar, 3 st glutenfria kexchoklad – ja, jag vet, men det är inte mitt fel… hur tänker dom när dom packar kexchokladen i 3-pack. Ska man äta 3 lördagar i rad? Vem klarar det? Inte jag iallafall, jag får vara glad om jag kan sprida ut synderna på 3 olika timmar!

Köpte inge smågodis, tyckte det räckte med mitt 3-pack Kexchoklad… så istället fick jag smygnalla ur barnens smågodispåsar, men jag snodde bara 3 st!

Och inte var jag nöjd med det, utan jag rörde ihop en smarrig skål med MarängSwiss också…

Söndag

När jag väl drar igång med mitt sockeräteri så drar det verkligen på för fullt! Allt eller inget är mitt måtto. Måtta finns inte.

Stolt är jag att när nästa dag kommer så är jag någorlunda återställd – idag har jag ätit bra, dvs inget sött! Inget sötsug heller, jag har varit fri idag – sååå skönt!

Ätit kött av lathet – till middagen gjorde jag köttfärssås och spagetti, tänkte äta pasta och stekta champinjoner själv, inte för att det låter gott, utan för att slippa äta kött och det var det som fanns hemma. Men champinjonerna var slemmiga, och nu inser jag varför man ska lägga dom i papperspåse och inte plastpåse… Så jag åt köttfärssåsen ändå och 10 min senare var magen svullen som i månad 4 och jag hade ont.

Druckit mycket silverthé, bara 3 koppar kaffe, druckit smootie och gått morgonpromenad, dansat MantraDisco med barnen och mediterat…. det är där jag hämtat energi idag – och så i stillheten förstås, mycket stillhet har det varit idag, skönt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *