Hälsorapport v 50

Måndag

Måndagar är min dag – början av veckan är min period… nu gäller det att hålla iiiiiiiiii

I och för sig försov jag mig från min morgonpromenad –  men jag höll fokus ändå. Ätit så bra idag, sund frukost, nyttig lunch, mellis; knäckemackor och frukt, middag pasta och grönsaker (fräste på champinjoner, lök, paprika, broccoli… mums!

Känner mig lite trött i början av veckan har jag kommit underfund med. Tror att det beror på att jag slappnar av under helgen. Är nog ganska trött när jag känner efter, ska bli skönt med låååång semester snart, sol, bad, värme och YOGA – lovely!

Tisdag

Uppfriskande morgonpromenad – skönt! LunchYoga på Må Bättre – ljuvligt!

Ätit bra idag. Fingrar på min mage och blir inspirerad att inte äta nått onyttigt, det funkar! Var vegetarian fram till middagen, då mumsade jag Nogges köttfärssås, men annars ätit sallad, frukt, gröt, gröndrink, knäckemackor och lite sötmandlar.

Känner mig lite rastlös i skinnet… det kryper liksom inombords, har så mycket jag vill göra som jag inte gör (typ skriva ännu mer) och så mycket jag borde göra som jag inte göra (typ rensa skrivbordet, rensa garderoben, rensa förrådet, köpa julklappar)

… och så längtar min kropp efter mer promenader och dans!

Tur att det är 2011 snart, då börjar mitt nya liv!!!

Onsdag

Morgonpromenad, ohhh vad jag älskar det, det är så meditativt att gå när det är tyst ute, jag hör mina tankar och kommer i kontakt med mitt inre jag – känner mig så balanserad och energifylld efteråt! Stolt att jag gick iväg 05.15 i 15,3 minusgrader.

Igårkväll när jag skulle gå och sova, fick jag ett ryck, tänkte på att röja mitt skrivbord dagen efter, men stannade upp och kände efter, insåg att jag var pigg precis just nu (21.30) och började rensa i röran – 60 min senare, allt städat och klart, lugnt i sinnet och jag kan gå och sussa –  såååå skönt!

Ätit bra idag, bara vegetariskt, kvällsfikat en kopp thé och en honungsmelon – lägger mig med en känsla av fräsch & sund. Går och lägger mig tidigt, imorgon bär det av i ottan (04.30), ska till Sthlm och operera mina ögon – frihet väntar… snart kan jag se själv!!!!

Torsdag

Vaknade en minut innan klockradion slog igång, 04.49. Efter dusch och lite gröt i magen åkte jag mot Gävle… och hur den resan urartade kan du läsa här.

Underbar & lugn dag på Globen Ögonklinik då jag gjorde laserbehandling för min närsynhet. Min kropp läker på stört, allt känns så himla bra och det dom varnat för som blir besvärligt upplever jag inte alls – tackar min kropp, älskar verkligen min kropp, den är så stark och har otroligt helande kraft (både själsligt, mentalt och fysiskt) när det gäller – namaste!

Ätit bra idag; gröt, 2 mackor, QP och strips blev den sena lunchen, eftersom jag efter behandlingen skulle blunda och invänta min återbesök, så gick det snabbt för Nogge att handla till mig och enkelt för mig att äta i min blindo. På hemvägen var jag endast sugen på att lyxa till det med en burk ColaLight och vatten, Nogge försökte övertala  mig att vi skulle köpa godis i Enköping, vid den gigantiska godisaffären med 700 sorter, jag var inte ett dugg sugen och stod på mig att det inte var ”sötdag” idag för mig – kände mig så stolt! Kvällsmat blev fil & hallon.

Skulle blunda resten av dagen, så jag rullade ut yogamattan och gjorde yoga och mediterade istället, somnade sen tidigt (21.00) på spikmattan.

Fredag

Vaknar pigg och utvilad. Går min promenad i ottan och går även en senare med Eva. Hon undrar vad jag fick för starka piller igår, när hon flåsar mig i hälarna, skön känsla att få tyst på henne på en promenad liksom, det händer så sällan…. Hon tycker varken jag ser ut som Greta Garbo eller Steve Wonder i mina mörka solglasögon, hon tycker jag ser ut som en misshandlad kvinna, så det blir än pinsammare att gå ut i byn.

Underbar dag, äter lunch med Kia (syskonbarn) och hennes dotter Minna, äter sallad. Äter nyttigt hela dagen tills vi anländer till Västerås, vi åker på familjemyshelg hela familjen och börjar med Ikea för att värmeljusen är slut och så äter barnen maten där utan att klaga… lugnt och skönt, jag äter, Ikeas Julbord, och det är faktiskt gott och prisvärt – 79 kr – jag äter ju mest sill och lax, så jag mumsar hejvilt ( är alltså inte vegetarian idag)! Det är sen det blir en liten urspårning när vi delar på en GottåBlandat, så jag äter godis och en pepparkaka.

Är lycklig i hela kroppen. Jag kan se, om än med lite dimma och barnen sjunger och pladdrar, jag och Nogge har mysigt, jag är närvarande – lycka* Somnar som en prinsessa 9 våningar upp i Skrapan i Västerås.

Lördag

Vaknar som en Yogi med milsvid utsikt över Mälaren, andas och myser – tänk att vakna med sjöutsikt varje morgon drömmer jag.

Jamen (som Maya säger), sådana här mysdagar är det mindre skoj att rapportera min hälsa…. den har inte vårdats särskilt mycket idag… ingen promenad eller träning, även om jag velat haft en lugn yogastund för mig själv med den utsikten. Massor av go´saker och go´mat…. smågodis, gigantiska chokladboll, dubbelnougat, smarrig lunch, stektris med kyckling på mitt favvoställe här i Västerås, en Thaiwok restaurang och så Souvlaki och en Mariestad till middag. Pust! Stön!

Tanken är ju att jag ska ha min äta-vad jag vill-dag på lördagar och äta nyttigt de andra 6 dagarna, men jag smet ju lite utanför den målsättningen igår och nästa vecka är det ju julafton på fredag, så då tänker jag äta fredag och lördag igen, men sen så! Eller förresten då är det ju Nyårsafton på fredag, jamen, då kan jag ju byta lördagen till fredag – så får det bli! Sen är det ju nytt år och då är det bara att köra på… nytt år, nya möjligheter!

Söndag

Bra dag idag, vaknade som en prinsessa i den sköna hotellsängen, barnen sov ända till kl 07.00, det är så ovanligt och såååå skönt när det händer!

Efter frukost åkte vi till Busborgen. Barnen och Nogge gick in och jag gick först en bitande kall men ack så vacker långpromenad till hamnen i Västerås, stod och såg ut över Mälaren och drömde mig bort… eller snarare, drömde mig hit än fler gånger – magiskt!

Ätit bra idag, lax till lunch och sallad till middag. Tiggde som bara den att få smaka Mayas Daimtårta, men hon mumsade så glatt i sig, och gav mig en pluttig spillbit…. som tur var, eftersom jag ändå inte ska äta men ändå var så tarv – rätt åt mig!

Jo visst ja, jag åt en sådan där liten krispig chokladbit till kaffet, stor eller jag menar liten som en femtioöring och så åt jag en pepparkaka. Annars har jag ätit nötter när jag var sugen, det är ju iaf inte sött, hehe, ….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *