Hälsorapport v 7

Måndag

Klev upp i ottan (det går än lättre att kliva upp nu med lite tidsomställning i kroppen) och gick min morgonpromenad. Så skönt! Kändes som jag svävade fram!

Nu är det mer än fem veckor som jag ätit vegetariskt, eller som jag vill säga men är lite rädd för att stå för, varit vegetarian. Vågar liksom inte ta in det fullt ut – vad händer om jag faller tillbaka. Rädd, fast jag vet i mitt hjärta att det är rätt.

Var på skolan i Leksand idag, glutenfri ValentineBakelse stod och väntade på mig vid morgonfikat, mums! Smaskat hela dagen, blev en muffins, hemgjord glass och lite gelehjärtan. På kvällen fick  jag halsbränna. Huuu

Mentalt mår jag si så där, fast ändå bättre idag än i helgen. Jag tror det är hemvändar-sorg jag känner. Sorg över att lämna något vackert och fint bakom mig. Jag stannar och accepterar de känslor jag är i, jag vet att de inte är förevigt. Känslor rör sig.

Tisdag

Morgonpromenix kl 05.00 – underbart som alltid! Fick till mig en fin affirmation som jag gick och rabblade. Kände energin fylldes på!

Tränade gym!!!!! Det är så osannolikt att jag gör det. Under mina fem år som gymägare (Må Bättre Falun) tränade jag EN gång på gymmet! Men Malin fick med mig – och det var faktiskt skoj måste jag erkänna. Så det blev styrketräning, lite powerplate och lite simning. Sen återhämtning i bubbelpool och bastu.

Ätit bra idag, grötfrukost, dundersmootie som Malin bryggde till, sallad till lunch, falafel till middag(blev så lycklig när jag såg att de var glutenfria), semla till kaffet

Har ju känt mig lite låg efter hemkomsten och även kryddat det med tvivel på mina skrivartalanger – jag har en lite elak förläggare som sitter på axeln och skriker sig hes om att jag inte ska tro att någon vill läsa det jag tänker skriva, att det inte är lönt att skriva, du faller ändå bort i mängden om du nu skulle lyckas, mest troligt får du inte ens boken skriven bla bla bla – så där håller förläggaren på.

Med tvivel i sinnet och insikten vilken energiförlust mina negativa tankar åstadkommer så bad jag om hjälp – min NLP-coachkollega Maria coachade mig på telefon på kvällen – och det tog skruv kan jag säga – nu har jag en helt annan inställning, en positiv sådan och den kritiske förläggare har satts i husarrest.

Boostade min positiva livssyn än mer då jag avslutade dagen med KundaliniMediation och skrivande – författarlycka*

Onsdag

Försov mig en kvart och hann inte med promenaden, men jag gick ändå upp och gjorde istället KundaliniMediation. Det var jätteskönt!

Ätit bra idag; grötfrukost, svampomelette och sallad till lunch, hemgjord grönsaksbiff (typ rå… rawbiff, orkade inte vänta tills den var genomstekt) till middag och någon kopp kaffe för mycket. Men en himla massa ingefärsvatten, typ 2 liter.

Känner mig pms-surig och trött på eftermiddagen, månveckan kanske är på ingång eller så är det utrensning sedan coachingen igår, eller så är det biverkningar efter för mycket ingefärsvatten… försöker skona familjen från värsta utbrotten och håller mig undan från de stackarna – jag är fullt medveten om mitt humör, tyvärr – det är nästan bättre att vara omedveten när man är så här sur och grinig.

Somnar på soffan vid halv åtta. Vaknar upp vid nio och trycker i mig en DubbelNougat (som jag bett Nogge handla åt mig) och en kopp kaffe…. hmmm, not good! Och sen avslutar jag kvällen med KundaliniMeditation.

Torsdag

MorgonPromenad – inspirationen är på topp på morgonen – jag babblar in massa bra komma-ihåg idéer som jag får till mig på mitt Röstmemo.

Heldag i Tällberg och Leksand – känner mig alltid trött i slutet på skolveckorna, det går verkligen åt mycket energi att vara så kreativ!

Äter alldeles för mycket idag – lunch soppa och pannkakor (glutenfria sådana, lycka*)…orkar inte rabbla allt jag äter, men det onyttiga ska jag avslöja för att hänga ut mig själv; pannkakor som sagt, 4 st för att vara korrekt, två kanelbullar, en typ vaniljbulle/kaka (som mamma bakat). Fick ont i magen efter alla pannkakor och fann att silverteet gjorde susen, magen spann skönt efter två koppar.

Inte alls så sur som igår, inge sur alls egentligen, men jag småmuttar lite för mig själv när barnen somnat. Men på dagen idag har jag varit glad och energifylld.

Fredag

Morgonpromenaden räddade nog upp mycket av den sista skoldagen. Det går åt mycket energi att vara i kreativa processer och när kvällen kommer stupar jag i soffan.

Äter bra idag och gör god potatis och purjolökssoppa till middag, men sen kommer fredagsmysbuffén fram och vips har jag ätit två cocosbollar, en dubbelnougat och chips.

Känner mig låg och trött – innan jag somnar anstränger jag mig för att vända mina negativa tankar till positiva och det går lätt när jag går in i tacksamhet. Tacksam!

Lördag

Glider ut på promenad och överraskas av kylan, glömde kika på termometern innan jag gick iväg och tur var väl det, den visade -20,5! Promenaden blir snabb och kort. Gläds åt att jag får se fullmånen gå ner över bergen, magiskt!

Gör sen ett nytt försök och då går det bättre, den promenaden blir ljuvlig, solen skiner och snön knarrar när jag och Eva går runt älven.

Gör min första köttfärssås på soyafärs och den blir jättegod – matlagningslycka*

Får besök under dagen och bjuder på kladdkaka, farligt god sådan, som jag äter för mycket av. Det positiva med det är att jag knappt äter något ur godisskålen sen, jag är propp resten av dagen.

Promenaderna gör gott till mitt sinnestillstånd och jag mår riktigt bra idag! Jag tar även ett klokt beslut för min mentala hälsa, jag åker in till min mottagning och mediterar och skriver – det känns gott i sinnet och framförallt själen!

Söndag

Äntligen! Idag har jag mått strålande! Det känns som livet vill mig väl och saker och ting börjar ordna upp sig. Tack! Tack! Tack!

Jobbat på förmiddagen trots att det är söndag, och det kändes toppen. Idag har jag lyckats bra med balansen mellan arbete, ledighet, egentid och familjetid. Och jag mår allra bäst av balans!

Promenad i solen, kvällsmeditation, har jag boostat mig med.

Ätit bra och nyttigt, inget sött. Känns jättebra!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *