Indien; En insikt

Tänk att mitt hjärta tog mig till Indien. Jag har hört att någon säga att vi borde lyssna mindre på hjärnan och mer på kroppen. Det börjar bli ganska tydligt för mig att det är min väg att gå. Min väg till bättre hälsa och välmående. Min kropp talar allt tydligare. Den har nog alltid talat för den delen, problemet har mer varit att jag inte lyssnat.

Magen säger mig när något är fel.

Hjärtat säger mig när något är rätt.

Öronen tjuter när jag är stressad.

Öronsuset tystnar när jag är i balans.

Magen säger mig vad den vill äta.

Kroppen säger till mig när den vill sova.

Fötterna säger mig vad dom vill gå i för skor.

Det är så många exempel i mitt liv på hur lätt alla beslut och alla val blir att ta om jag följer min kropp. Då är allt så enkelt och jag hamnar där jag ska.

Utmaningen ligger däremot i att sluta lyssna till min hjärna och dess tankar. Få tyst på dom för en stund, för det är när deras surr avtar som jag hör den rätta rösten från mitt inre och min kropp.

Så för mig är det viktigt att vara mycket ensam just nu. Stilla mig. Det gör jag bäst med meditationer och yoga. Stilla mig och få paus mellan tankarna. Pauser som förhoppningsvis blir längre allteftersom. Och lyssna till den andra rösten, den som kroppen uttrycker sig med och givetvis be om mod att våga följa den.

Namaste

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *