Lösningen

Känslan när jag nu fokuserar på att känna mig nöjd, belåten och till och med snygg är så härlig. Den fyller hela min kropp med välbehag. Den ger en sorts mättnad och belåtenhet som gör mig gott.

Minns tidigare under året när jag försökte kontrollera mig med LCHF, tog kokosolja för att hålla mig mätt, åt massa mjölkprodukter av samma anledning (så magen svullnade) och köpte kosttillskott som skulle mota suget. Så mycket tankar och planerande kring mat och måltider. Vad man fick äta och inte fick äta.

Nu är det så chill. Jag har inga tankar kring mat, jag äter när jag vill äta, och vad jag vill äta. Hunger och sug som grep tag i mig när jag kontrollerade kosten, känner jag inte alls på samma sätt. Långtifrån. Hungern är lugn och stilla när den ger sig tillkänna. Suget är litet och kommer ibland.

Jag förstår att det var alla mina rätt-fel-tankar om mat som var osunda, kolhydraterna var inte boven och kokosoljan inte lösningen.

Lösningen för mig är inte vad jag äter utan vart mitt fokus ligger. Jag är måttligt intresserad av mat, jag är mer intresserad av livet, dess skönhet och överflöd. Och nu när mitt fokus ligger där det ska ligga så känner jag mig mätt, belåten och tillfreds.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *