Mål och mening

Ännu en gång har jag lyft boken Leva med mål och mening av Rick Warren, en av mina absoluta favoritböcker. Här kan du läsa ett blogginlägg om när jag läste boken senast. Jag letar efter mening just nu. Inte alls så att livet känns meningslöst, tvärtom ser jag mening överallt. Men jag känner inte mening med mig själv just nu. Jag upplever inte kontakt med mitt högre syfte. Ibland tror jag att det finns ett högre syfte med våra liv och ibland så är jag säker på att mening med livet är så enkelt (och kan vara så himmelens svårt) som att leva. Bara leva.

När jag läser den här boken så påminns jag om att meningen finns inte att finna i mig, mitt eget sinne, mina val och handlingar. Meningen finner jag i kontakt med Gud och målet när jag låter Guds vilja råda.

Så jag antar att min känsla av meningslöshet egentligen handlar om brist på kontakt med Gud i mitt liv. Så jag slår igen datorn och tonar in på meditation och bön istället. Närmar mig källan av det Gudomliga.

Om du verkligen vill bli använd av Gud måste du ha en viktig sak klar för dig: Just de erfarenheter som du grämt dig över mest eller ångrat mest i livet – de som du velat dölja och glömma – är de som Gud vill använda för att hjälpa andra. De är din uppgift …

… Du blir mest effektiv när du använder dina andliga gåvor och färdigheter på det område där du har ditt hjärta, på det sätt som bäst uttrycker din personlighet och dina erfarenheter.

Rick Warren

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *