Medberoende

För alla er medberoende så vill jag bara skriva några rader om att mitt beteende, min rädsla och mitt kontrollbehov har ersatts i mångt och mycket med glädje, frid och trygghet. Det är helt fantastiskt vilken skillnad det är på hur jag mår nu och hur jag mådde förut.

Jag har mycket att tacka för det, först och främst min egen vilja till läkning. Att jag insåg att jag också bar ett problem, alltså ett beteende och (med)beroende och att det dåliga måendet som kom av mitt beteende inte berodde på hur människor och livet tedde sig mot mig utan berodde helt och hållet på mig själv. Jag ägde mina problem och ansvar över mitt mående. Så jag tog (och tar mig fortfarande ibland) ur självömkan – offerkoftan. Och det gjorde jag tackvare 12-stegsprogrammet, dvs genom att jobba i stegen med min sponsor. Hon är jag enormt tacksam för. Jag känner också att åka iväg på Anhörigvecka och Vuxetbarnvecka hjälpte mig, precis som terapin jag gått i och och fortsätter gå i.

Så mitt råd om du önskar ha något, är att inse att du också äger ett beteende som orsakar problem i ditt liv och sök hjälp för att ändra det du kan – det vill säga dig själv.

Medberoende – mönster och karaktärsdrag
Medberoende – löften

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *