Njutning

Frihet, jag känner hur den tar mer och mer plats. De gamla tankarna om att min kropp är tjock och ful ligger och lurar runt hörnet, redo för att slå till igen, men de är som att det bara är skuggor som jagar mig, inget verkligt som kan återfå makt. De utgör inget hot. De har ingen kraft. De bleknar som en illusion när jag beskådar dem.

Belåtenheten har vuxit till sig stark, den tar över mer och mer. Det är en sådan gudomlig och stencool känsla att vara belåten över sig själv. Belåten i sig själv. Jag svassar fram och känner mig så nöjd och snygg. Tillfreds i min egen boning.

Om känsla av belåtenhet och skönhet bara tjoff-pang-poff tagit plats i mitt inre så har jag svårare att få till njutningen. Jag trivs i min egen kropp och min spegelbild men jag känner att jag inte helt slappnar av. Något inom mig är fortfarande spänt och på sin vakt. Kommer inte till ro.

Men jag tänker att det kanske inte är svårare än att skifta fokus, precis som jag gjorde när jag fick till belåtenheten efter lång tid med negativ kroppsbild. Nu har belåtenheten fått tagit stor del, och när den väl sitter som ett smort maskineri kan jag fokusera nästa etapp – njutningen.

Jag vet redan nu vad jag vill njuta av yoga, massage, fotvård, ansiktsbehandling, solens värme, kaffet, äppelpajen … jag ska inte bara ta mig tid att njuta, jag ska lära mig slappna av och njuta av tiden jag njuter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *