Recovery 2.0

Var och lyssnade till en 3 timmar lång föreläsning med Tommy Rosen i Stockholm igår. Jag jobbar som ni förstår i de 12-stegen med mitt medberoende och min vuxna barn problematik. Och jag går på 12-stegsmöten och i terapi för att tillfriskna. Längs vägen har jag fått rådet ifrån min terapeut och en annan medmänniska att ta hjälp av Yogan också här, i min problematik med mitt beteende. Så jag har haft de råden med mig: använd dig av yogan. Och trots att jag är yogalärare och skulle kunna bidra till de flesta med passande yogaövningar och förhållningssätt så stod jag frågande hur jag skulle kunna tillämpa det till mig själv. Jag märker att det ibland (läs: alltid) är svårt att vara sin egen coach, mentor och i det här fallet yogalärare. Det går liksom inte. Jag visste ärligt talat inte hur jag skulle göra. Så jag bar orden med mig ”använd yogan” och bad om vägledning. Tänkte att det kommer väl till mig.

Och det gjorde det. BOOM! Så får jag en inbjudan om en föreläsning som handlar om recovery i de 12-stegen med meditation och yoga. There it was! Som ett Kinderägg, tre gåvor i ett. Jag bara kände att jag skulle dit, och av ”en händelse” så var min egen yogaklass just den kvällen inställd så jag kunde åka till Sthlm för att medverka.

Och jag fick så många svar på det frågor jag burit och den förvirring jag känt den sista tiden. Jag ställde inga frågor till Tommy men hans föreläsning besvarade dem alla. Nu ska jag landa med frågor som hittat svar och låta dem integreras i mig, både i kroppen och sinnet. Det har hänt något. Det känner jag på cellnivå. Det här var och är gudomligt väglett. Jag omfamnar nuet och stannar i mitt centrum och njuter av rasslande pusselbitar som faller på plats.

Tacksam, oerhört tacksam.
#kännermigbönhörd

 

2 kommentarer till “Recovery 2.0

  1. Pingback: Faller på plats « Inspire Sofia Norgren

  2. Pingback: Move beyond « Inspire Sofia Norgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *