Reseguide

Tänkte avsluta med lite sammanfattning om vart vi varit och hur jag upplevt det. Lite som en mini mini reseguide för den som önskar…

Kho Kho Khao

Ön utanför Khao Lak där vi var dom första 7 nätterna. Från fastlandet går det longtailbåtar och färjor över till ön, tar inte ens 10 min. Uppskattar att ön är ca 2 mil lång. Vi hyrde moppar en dag och åkte runt. Så gott som ingen trafik, så det kändes tryggt och säkert att åka moppe med barnen. Hjälm finns att låna.

Ön är stilla och lugn. Skön och avslappnad stämning. Vi bodde på hotellet KIB – Kho Khao Island Beach Resort & Spa.

Stranden är lång och det är lite människor. Några små härliga restauranger längs med stranden – billigt att äta.

Kunde lätt ha stannat några dagar till på ön.

Khao Lak

Bodde första 3 nätterna på Mukdara Beach Villa & Spa Resort. Underbart lyxigt hotell och vi bodde i en fantastisk villa.

Tyvärr tycker jag det är rörigt och stimmigt inne i  Khao Lak. Mycket bra shopping för den som önskar. På stranden mycket folk. Och på hotellet bodde mest medelålders tyskar, så vi upplevde inte att vi passade in. I denna del av Khao Lak många medelålders/pensionärer. Inte så många barnfamiljer.

Sen förflyttade vi oss ca 3 km utanför Khao Lak (riktning mot Phuket) till ett hotell som heter Diamond Beach Resort & Spa.

Där tyckte jag det var supermysigt. Lugnare och mer stilla. En kort (väldigt kort) strandpromenad att strosa längs med. En liten centrumkärna med några butiker och restauranger. Även hotellen har fina restauranglägen vid stranden.

Vi hade tur och fick hotellets bästa läge (Villa 30) med liten balkong/terrass mot poolen och med seaview. Hotellet är nytt och öppnade för ca 5 mån sedan. Underbar hotellpersonal – alla helt ljuvliga!

Priser (ca)

Thaimassage 60 kr

Oljemassage 80 kr

Middag 4 pers. 80-150 kr

Singha/Chang 10-20 kr.

Taxi/TukTuk från 20 kr –

Mukdara Diamond KIB Kho Khao Island

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *