Retreat i sand

En räddningsbåt på land, det är min tillflyktort just nu. Jag har varken ork eller lust att sjösätta den och gå ut i nöd. Jag har precis fått upp mig själv på land, jag sitter tryggt i båten väl uppdragen på strandlinjen och vet att det är här jag ska vara just nu.

Idag och troligtvis inte imorgon heller skall jag ut på något livräddande uppdrag. Nu ska jag bara sitta här och betrakta världen runt omkring och ge mig själv tid till återhämtning och vila. Såsmåning om tömma båten på regnvattnet som fyllts upp. Putsa och polera- Fylla på proviant och förnödenheter tills jag en dag kanske känner mig manad att ro ut igen och vara i tjänst.

Men just idag har jag en dag i strand, en dag till mig själv.

Retreat i sand.

Skrivövning Brunnsvik Ord

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *