Skapa Din Gud

”Vår egen uppfattning hur begränsad den än var, räckte för att närma sig och få kontakt med honom. Så snart vi erkände möjligheten av att det fanns en skapande intelligens, en världsalltets ande, började vi uppfyllas av en ny känsla av kraft och ledning… När vi talar om dig med Gud, menar vi därför din egen uppfattning av Gud…. Vi använde alltså vår egen individuella uppfattning om Gud.”

Stora Boken
Anonyma Alkoholister

Tilltalas av 12-stegsprogrammet då det är så likt Oneness, för mig är det samesame i stora drag, fast med andra ord. Det var lätt att ta till mig pedagogiken i Oneness, det var då jag fick min verkliga förståelse för det andliga, såsom jag uppfattar det. Med Oneness förstod jag min inuition, yogan och Gud. Oneness är inte något religiöst men det och Yogan för mig närmare Gud.

Oneness säger, skapa din egen Gud. Låt honom/henne/den/det få den form Du vill. Gör Gud så generös och kärleksfull som Du önskar eller förmår. Låt Gud verka för Dig. Skapa Gud med alla egenskaper och förmågor Du vill – Du bestämmer hur Din Gud är. Älskvärd, allvarlig, rolig, givmild, sparsam, sträng, välvillig, omhändertagande, snabb, långsam, livfull, seg… Du bestämmer. Fortsätt skapa tills Du är nöjd. För det här handlar inte om mig, någon annan eller religion – det här handlar om Dig och Gud och såsom Du vill att ert förhållande ska vara.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *