The secret …

Har vissa citat i huvudet som följer mig, som alla hänvisar till att vägen till lyckan och kanske meningen med livet är att hjälpa andra. Tänker på inledningen till en bok om meningen med livet som är skriven av en pastor i USA: It´s not about you. Där han menar att meningen finner vi i givandet till andra. Och så det vackra citatet som Spirit of Maya använder: The secret of living is giving. Samt häromdagen när jag såg filmen The Shift så sa Wayne Dyer i slutet; Ask yourself how can I serve? Och givetvis gör 12-stegsprogrammet detsamma, talar om att vårt eget tillfrisknade ges till oss när vi hjälper andra att tillfriskna.

Egot drar oss lätt och snabbt ifrån dessa insikter. Egot vill inte hjälpa andra, om nu inte payoffen är god för egot förstås. Äran, hjältestatusen och ryggdunken kan minsann vara mödan värt. Men annars så vill egot hellre roffa åt sig än att dela med sig.

Men i tider som dessa, när människor lider av krig och flykt så släcks många egon ner och hjärtat lyser upp. Vi är många som vill hjälpa. Vill bidra. Vill dela med oss av vår omtanke och värme. Vår tid, våra pengar, vårt engagemang, våra hem. Världen öppnar sig. Om så tycks sakteliga. Det är så oerhört vackert att se – att vi är många många många som gör skillnad. Vi kan inte göra allt, men vi gör iallafall nått. Och ju mer vi fokuserar på varandras godhet desto mer godhet växer upp.

The simpliest way to be happy is to help others.

Sri AmmaBhagavan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *