Allt är som det ska

Jag sjunker djupare ner i insikten att allt är omhändertaget, det enda och bästa jag kan göra är att stanna och ta emot. Stanna och ta emot. Se vad som kommer till mig. Se vad som vill blomma fram ur mig.

Livet är verkligen tillrättalagt till minsta perfektion, allt är perfekt även i det till synes trassliga. Inget kan gå fel och vem är jag att bedöma något som rätt eller fel. Så länge jag dömer är jag i sinnet och när jag accepterar är jag i kontakt med själen. Själen kan inte se något som bra eller dåligt, tjockt eller smalt, gott, ont, högt, lågt, kort, långt… själen bedömer inte. Den tar emot allt som det är och släpper allt i samma anda, sveper förbi som en bris en sommardag. Svalkar och gör gott. När något känns bra inombords, som just en kärleksfull bris i hjärtat då känner jag mig i ett med själen.

Jag väljer att kapitulera, ge vika och luta mig tillbaka för att känna den där brisen. Och när jag gör det inser jag att allt är så himla bra, allt är perfekt, minsta lilla artikel jag råkar läsa i morgontidningen, samtalet jag överhör, sidan i den tjocka boken som bara faller upp… allt är omhändertaget och tillrättalagt som om det (vilket jag givetvis vet att det gör) talade till mig. Måste bara berätta om en liten liten pettitess som visar hur perfekt allt verkligen är: Jag åkte hem från Gävle i lördags och det började bli mycket grått vägstänk på framrutan och jag hann tänka att jag skulle behöva fylla på med spolarvätska eftersom den var helt slut, då svänger en bil in framför mig på motorvägen och spolar spolarvätska på sin egen framruta men den vänstra strålen går så högt att den landar perfekt på min ruta.

Allt – precis allt är omhändertaget. Jag lutar mig tillbaka och njuter eftersom jag vet att allt är som det ska.

 

2 kommentarer till “Allt är som det ska

  1. Lena Landby

    Jag ler inte….jag gapskrattar av Din lycka och jag känner igen mig såååååå i att inte göra nåt åt ….sen dimper det ner vad det nu var man ägnade en hundradels tanke åt <3. Jag ler så ofta då det är så och direkt går en blixt från leendet in i känslan och raka vägen till hjärtat eller eg känns det som om alla tre spricker upp i enorm kärlek och tacksamhet att Alt är omhändertaget!!

    Samklang vännen och jag säger som Stina på Saltkråkan:
    O det tycker jag är sköööööööööööööönt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *