Arbete och livsflöde

Några personer har mailat mig de senaste dagarna och frågat hur jag ser på att följa livsflödet i mitt företagande (arbete). Jag tänkte att mina svar kanske kan inspirera eller ge klarhet till någon mer, så jag delar här hur mina tankar går kring mitt eget företag och min livsuppgift.

Jag ber om att mer och mer få följa flödet. What is life asking for? Och att bli fri ifrån min egen agenda och planering. Det är inte så att jag inte alls strukturerar mig och planerar jobb, givetvis gör jag det. Men vad för jobb jag ska genomföra låter jag Livet (Gud, Universum) visa mig.

Jag tror att det jag är ämnad för inte är för mig, utan istället vad jag har att ge Dig (dvs ge andra). Så jag frågar mig ofta vad har jag att ge? Vad frågar Livet efter av just mig? Vad har jag för gåvor, naturgåvor (sådana kan vara svåra att upptäcka då de sker så naturligt och ansträngningslöst) att dela med mig av?

Ställer mig frågan ”what is the moment asking for” och även frågan ”what is life asking for of me”. T ex en alkoholist som tillfrisknat kanske gör sin livsuppgift just genom att hjälpa andra tillfriskna. We teach best what we have to learn most, är något jag ofta tänker på. För mig är de stora livsläxorna att lära mig mitt eget värde – att leva i kärlek till mig själv, min kropp och mitt liv, att resa från stress, prestation och kontroll till frid, acceptens och tillit. Så jag tror att min livsuppgift (om det nu finns någon sådan) är att dela med mig av det jag lär mig längs vägen. Jag ser mig (som jag nämnt förut) som en Lärare. Och allt växer när vi delar det. Så för att kunna få kunskap om just mina livsläxor behöver jag Ge vidare (i någon form) det jag lär mig. Så, vad har jag att ge och bidra med, är frågan jag upprepar.

Och så till det där med livsflödet. Vad frågar folk efter, vart är suget och intresset? T ex så ser jag att min största glädje är skrivandet, Yogan och Oneness. Onenesskurserna bokar sig lätt, alltså bra flöde. Skrivandet skriver sig lätt och når många (via bloggen och FB), alltså bra flöde. Människor frågar mig ofta om jag ska ge ut någon bok, alltså livet pockar på uppmärksamhet just där. Likaså frågar människor efter Yogapass(filmer) att göra hemma, pockpock. mm.

Så jag bör (bör och bör, finns inga måsten) om jag ska följa livets budskap skriva klart böckerna, filma Yogapass till nätet och fortsätta med Onenesskurserna… tills livet visar mig annat.

Men så visar mig livet också att just nu är jag hemma, själv, med alla barnen – har alltså inte mycket möjlighet att göra allt detta nu. Livet (what is the moment asking for) visar mig att nu ska jag bara vara MAMMA, först och främst. Så jag litar på det, och vilar i tillit till att just nu i livet är det mamma jag ska vara, allt det andra växer fram sen… mycket snart har jag en känsla av. Jag fortsätter be om vägledning. Ber om att livet ska visa mig vägen, hela tiden!

Mina råd för Dig som känner Dig inspirerad av mitt blogginlägg:

 • Fråga Dig själv; vad frågar livet efter av just mig?
 • Var uppmärksam, vart rör sig energin. Vart känns det lätt (=rätt) och vart känns det segt/stopp.
 • Lär dig lyssna, till alla och allt. Livet (Universum, Gud) talar till dig på alla möjliga sätt, genom tidningar, teveprogram, grannen, barnet, människan i flygstolen intill – lyssna!
 • Se vart dörrar stängs, låt dem vara stängda. Se vart dörrar öppnas, gå in! Även om du tänkt gå genom en annan dörr, den som kanske nyss stängts, gå genom den öppna.

Det är att följa livet, så som jag ser det. Alltså ingen sanning som jag kan stå för till någon annan, men som jag lever efter mer och mer var dag. Jag litar till att jag är vägledd – och det är så oerhört skönt! Mitt jobb är inte att planera in i detalj, utan att göra fotjobbet med glädje, passion och tillit. Följa livstråden där den visar sig och om den inte visar sig fråga mig vad livet visar mig istället – Livet (Gud, Universum) talar till oss absolut hela tiden, konsten ligger i att lyssna.

The only thing you can do with your life is give it away
and that´s when you find purpose in your life.

Wayne Dyer

 

4 kommentarer till “Arbete och livsflöde

 1. Pingback: Find your life purpose « Inspire Sofia Norgren

 2. Jennifer

  Tack Fia för allt du delar med dig av! Jag försöker att ”lyssna”, men det är så lätt att bara falla in i ”ekorrhjulet” igen, med all stress och en massa så kallade ”måsten”. Det är alltid så bra att titta in här och få påminnelser från dig, tack! Kram

 3. Sofie

  Väldigt inspirerande skrivet! Det ska jag tänka på. Pockpock får bli ledordet 🙂
  Tusen tack!
  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *