Bekvämt

Det känns lite nytt och ovant att resa med en bebis igen, även om vi alltid rest mycket med Oscar & Maya ända sedan de var små så har vi hunnit bli bekväma, i allafall jag. Jag är ju en soldyrkare och älskar att ligga och lata mig i solen, så visst tar mitt ego ton i mitt huvud när jag behöver passa efter lilla Izabelle. Men som tur var är Nogge fantastisk på att underhålla barnen i skuggan med lek och spel som passar dem alla, han går också gärna iväg med dem en sväng och upptäcker något nytt och då passar jag på att slappa i solen. Att bada och leka i vattnet med barnen, det gillar jag, så vi kompletterar varandra.

Stänger jag bara av intoningen till mitt dåliga samvete, att jag är en dålig mamma som vill ligga i solen och mojja mig och istället väljer att tona in mig till den härliga gudomliga kanalen som sjunger att allt är bra, allt är som det ska och jag är bra, så blir ju dagarna riktigt ljuvliga.

Och jag känner att jag börjar bli riktigt bra på det, att tona in till den gudomliga kanalen, för jag njuter så mycket jag bara kan. Jag är i nuet. Jag är med familjen. Jag är här. Jag är i mötet med solen. Jag är med mig själv.

 

Det känns som jag ska vara mycket med mig själv just nu, jag skriver mycket, egna anteckningar och tankar för dagen. Bloggen och det utåtriktade kommer sen, just nu är tid för eftertanke och in-sikt.

 

7 kommentarer till “Bekvämt

 1. Fia

  … och tusen tack Lena för texten från Sylvia Brown, den var verkligen passande. Tack!
  Jag tar och lägger ut den på bloggen någon dag som Inspiration för fler (i fall inte alla läser kommentarerna)

  Kärlek & Solsken
  Fia

 2. Fia

  Fick en kommentar idag som fick mig att se allt från en annan vinkel…

  Det var en kvinna i 60 års åldern som gick förbi min solsäng med sin make och så sa hon:
  ”Du är då så brun att du kan åka hem med gott samvete”

  Och det var just det med samvetet, att jag tänker att ju brunare jag är, ju mer har jag legat och latat mig i Solen och desto sämre samvete borde jag ha… och här kommer en annan kvinna, äldre och troligtvis klokare och ger mig en annan vinkel på det hela. Tacksam för det, jag behöver vakna upp emellanåt och se att jag är bra som jag är. Jag tar hand om de mina och jag tar hand om mig.

  Varma Kramar
  Fia

 3. Lena Karlsson

  ”Inget annat förhållande på denna jord kommer någonsin att erbjuda så mycket trygghet, tröst och sinnesfrid som Ditt förhållande till Dig själv. Lär Dig älska Ditt Eget sällskap, och andra kommer att göra det också. För ingen säger ju nej till att ha trevligt.”
  Ord från en av Sylvia Browne´s böcker. Tyckte att dom passade när Du är med Dig själv 🙂

 4. Fia

  Tack, för att ni ger era kommentarer. Och jag håller så med er, vi är de bästa mammorna när vi lyckas ta hand om oss själv också.

  Ni inspirerar!

  Kärlek & Solsken
  Fia

 5. Jennifer

  Förstår hur du känner och jag hoppas att du lyckas fortsätta med att ”stänga ute” det dåliga samvetet för du är ju en toppenmamma som måste få ta hand om dig själv också och barnen har det ju toppen!

 6. Helena Liamani

  Dom bästa mammorna är dom som tar hand om sig själva för att orka vara bästa mammor och sig själva .

 7. Lena Landby

  Känns som om du är exakt den du är ämnad att vara -just NU. En mamma som lapar i sig av Solens alla livsviktiga energier, som laddar sig själv med Solens livgivande ljus, en mamma som kommer att ha grymma krafter pga just Solen och en mamma som ÄR Ljus.

  Att vara en familj är ett givande och tagande och jag anar att det är balans, trots solande <3 That it´s <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *