Bjud in själen

Jag känner en ständig kontakt med det gudomliga (själsliga/andliga), det är som att det pågår en konstant inre dialog mellan mitt sinne och det själsliga. Många gånger den sista tiden har jag dock ignorerat rösten och levt på med egna beslut och det har bökat till det – den inre rösten/intuitionen har alltid rätt. Men men, jag gör förhoppningsvis om och gör rätt. Jag är trots allt bara människa.

Och att leva med det gudomliga är faktiskt en liten utmaning, allra helst som vi är skapta med ett kraftfullt sinne som vill säga sitt om saker och ting. Jag tror det är meningen att vi ska uppleva livet som själar och att sinnet och kroppen är våra tillgångar till ett mänskligt liv. Att själen valt att gå ner i en kropp för att få uppleva det värdsliga livet med just kropp, sinne och känslor.

Men det är så lätt att glömma, att det värdsliga livet är just … värdsligt. Och att världen och det som sker i den och att jag och det som sker i mig blir alltför allvarsamt. När det kanske snarare var så att vi kom ner hit för att njuta av livet som människor, njuta av världen och varandra.

Och min lösning för att bryta allvaret och vemodet jag lätt hamnar i är att bjuda in det gudomliga. Bjuda in min själ i mitt liv. Det räcker som oftast med en vilja att se livet genom själens ögon och leva livet med själens önskan. Jag behöver inte ens veta hur det ska gå till, om det ens är möjligt, jag behöver bara vilja. Viljan tar mig dit, i mötet med min själ.

Och om jag vill vara där. Det är där det händer, det är där det uppfylls – hela livet vibrerar i minsta cell. Allt blir tryggt, lugnt, glädjefyllt och lätt. Livet känns ansträngningslöst. Jag behöver inte anstränga mig, jag behöver bara luta mig tillbaka och leva.

The soul is a continuous source of yourself.
The body and mind are given to you to serve the soul.

Yogi Bhajan

 

2 kommentarer till “Bjud in själen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *