Brandlarm

Barnen hade precis sussat in efter en myskväll med programmet Talang, då vi flyger upp ur soffan av ett larm som ringer för fullt i Kråkslottet. Det är brandlarmet som utlöst och ringer ekande högt inne och än värre ute, på fasaden sitter världens bauta-klocka och tjuter över hela Forssa och Hushagen (känns det som). Larmklockan inne sitter alldeles utanför barnens rum, vi försöker få bort det värsta ljudet med en stickad kofta medans vi ringer alla möjliga nummer till SoS, Brage (det är ju deras gamla kansli vi bor i), hyresvärden, larmtjänst…. you name it! Barnen sover så sött…. oroväckande sött, man vill ju liksom att ens barn skall vakna av ett brandlarm!

Bragekillarna som bor i huset intill samlas på gården. En annan kille, en ungdomsledare kommer till undsättning och har nyckel till hela Kråkslottet förutom till skåpet där man slår av brandlarmet.

Vi lyckas till och med få på inbrottslarmet tillsammans med brandlarmet ett tag…. iiiiiiiiiiooooo mina öron! Men det kan vi i allafall stänga av. ”The kids are still sleeping”

Inte helt lätt att finna numret till Räddningstjänsten på jourtid, när det inte är skarpt läge och de inte har en riktig utryckning att åka på, för där går SoS bet med sin hjälp. Men till slut med telefonsamtal till ’kontakter’ ser vi en stor bil komma åkandes mot gården och två trevliga herrar i uniform kliver ur. Det har nu gått ca 30 minuter. Sekunden senare faller åter Utanfors in i nattens tystnad. Vi andas ut. Vilken lättnad. Vilken räddning. Vilken kväll!

 

 

2 kommentarer till “Brandlarm

  1. Fia

    Vad mysigt ni har – underbart att få lite kvalitetstid tillsammans!
    Det var en spännande kväll och nu har vi lyckats visa grannskapet att vi bor här nu – snacka om ”statement” 😉

    Kram & hej

  2. Maria

    Vilken spännande kväll ni haft! Har just landat på båten/vandrarhemmet vid Stadsgårdskajen i Stockholm, bor i en liten hytt. Är här med dottern Maja. Fotografiska o restaurangbesök, fortsätter med shoppingmys i morron. Läser din historia med ett leende. Oj, oj vilket abrupt slut på en myskväll. Kram & hej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *