Dag 18 & 19

Dagarna försvinner lätt och ansträngningslöst (förutom kaffebristen då och hur jag löser det). Jag är verkligen befriad från mitt sötsug och just idag (torsdag) har jag mått så ofantligt bra i sinnet, känslomässigt och i kroppen. Jag har känt mig pigg och belåten hela dagen. Jag har tänkt på hur skönt det känns att vara lagom mätt hela tiden, aldrig proppmätt och aldrig hungrig. Det är en fantastisk upplevelse att inte känna hunger. Jag har alltid varit hungrig förut, varje dag kände jag mig hungrig vid något tillfälle och så gott som dagligen, oftast flera gånger varje dag kände jag ett sug. Jag har verkligen trott att det har varit genetiskt, att så är min kropp, att den kräver mer mat. Jag har sett mig som Skalman som behöver en ät och sovklocka, bara att min har varit naturligt inbyggd. Nu börjar jag ifrågasätta vad som är jag och vilka uppfattningar om mig som är sanna.

Jag kör ingen diet, jag är emot dieter, kanske för att jag aldrig lyckats finna inspiration eller motivation till att ens påbörja dem. Nu ligger min motivation i att äta sunt, leva hälsosamt och vara stabil i vikt och humör. Jag sneglar lite på LCHF men jag väljer det (för mig) sunda alternativen, äter massor av frukt och grönsaker, äter riktigt fett och väljer såklart bort köttet, försöker istället finna andra sätt att få i mig tillräckligt med protein tex bönor, ägg, tofu.

Jag stakar långsamt ut min rätta väg.

 

Kommentarer till “Dag 18 & 19

  1. Therese

    God fredag kära du!
    Tänk vad du inspirerar med dina ord. Det är dags att släppa föreställningarna om sig själv, så sant. Själv startade jag veckan med mungbönsgryta och kokt grönsak till. En signal till kroppen att nu blåser det andra vindar… Och efter en fantastisk Breathwalkutbildning i två dagar så flyger jag fram. Ha en underbar helg och vi ses på Biskop Arnö. De varmaste kramar Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *