Dag 8 & 9

Dagarna flyter förbi och trots att dagarna hetat Påskdagen och Annandag påsk så har jag inte en enda gång kommit på mig själv med handen i påskäggen. Jag är befriad från godissug och det är såååå underbart!

Jag äter mina rotfrukter, grönsaker, gröt, omelette (eller äggröra), fruktsallad med grädde och så slinker det ner något sesamkex (Renée Voltaire) och några bitar mörk choklad ibland. Tänkte gå på lite hårdare nu och lämna chokladen till helgen och äta några nötter när det suger till istället. Boostar varje dag med en grön drink (vetegräs med osötad juice) och blomsterdropparna.

Det känns som jag är i en större livsstilsförändring än jag tänkte från början. Det känns fortfarande rätt och lätt. Jag har i och för sig bett om (i några år nu) att nå min rätta vikt, vilken är ca 3-5 kg mindre än jag väger nu. Jag vill befria mig från mitt skydd, jag känner att hullet som omsluter magen, låren och rumpan är ett skydd från att visa hela mig. Ett gammalt mönster från långt tillbaka där jag håller mig tillbaka i ”omtanke” för andra. Mitt kära medberoende skaver sig fram. Men nu har jag alltså bett om att befria mig från skyddet (läs: hullet) och alltså även bett om att befria hela mig, göra mig synlig för den jag är. Stråla och ta den plats jag vill ta i mitt liv  och på jorden. Våga att den ta den platsen även om jag inte är omtyckt av alla och våga se ut så som jag är ämnad att se ut, vara som jag är. Och i det här fallet är det inte med skyddet kvar, just i mitt fall är det att släppa det och våga vara fri. Våga stråla. Våga leva livet fullt ut.

Ge mig själv den bästa 40 års presenten – ge mig själv mig!

 

 

Kommentarer till “Dag 8 & 9

  1. Lena Landby

    <3 Fantastiskt att jag läser detta exakt just NU om att be kroppen släppa de extra kg som "bara finns där" just som ett skydd för att våga visa oss nakna som den fina människa vi är och då talar jag både om på det fysiska och mentala planet.

    Att "våga komma ut" får en annan innebörd och blir en nygammal upptäckt och för varje gram vi släpper kommer vi längre in i oss själva och därmed i vårt autentiska jag. Det genuina jaget som finns därinne utan pålagor (läs extra kg) från andra genom åren, vad de tyckt om oss och vi så snällt tagit till oss och trott på. Genom åren blir lagret kraftigare och kraftigare och ett "hull" kan sitta stark om vi inte börjar i en annan ände samtidigt som vi äter rätt.

    Detta svar blev en liten novell, men flödet bara kom och ville väl ut 😉
    Lycka till Fia med fortsättningen av kapandet av mörk choklad och vad du känner du ska ta bort och alla har väl redan förstått att ovanstående text utgår från mig själv…men blev så påtaglig då jag läste din blogg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *