Dagens bön

Idag ska jag sätta mig och be. Jag ska be om att få se vad som hindrar mig från att slutföra mina böcker. Att jag inte tänkt på det förut, så självklart att jag behöver be att få se vad som ligger och hämmar mig, i mig själv. På något omedvetet plan så har jag en stor spärr till att slutföra mina böcker, nya idéer och kreativitet blommar upp och bloggen får så gott som en daglig dos av budskap men när jag ska till att skriva klart och redigera min bok (mina böcker) då åker en mur av motstånd upp.

Det är så enkelt när vi väl visas vad som motståndet består av. Men för att se det behöver vi behöver vi be om hjälp, ifrån vårt högre jag, det gudomliga. För enda sättet att medvetandegöra något omedvetet är att vända sig dit – till källan som vet.

Jag minns så väl när jag fick se vad som (på ett omedvetetplan) styrde mitt stora kaffebegär – och vips när jag väl hade sett det och insikten trillat ner så var begäret borta. Och nu har jag inte druckit en droppe kaffe sedan dess.

To see is to be free.

Sri Amma Bhagavan

Jag vet att det är sant, när jag ser så blir jag fri. Själva laddningen ligger i det omedvetna, den försvinner genom att medvetandegöras, luckras upp som en dimma av gryningen – i ljuset.

Så istället för att be om kraft, energi, motivation till att slutföra det skrivande som jag påbörjat så ska jag be om att få se vad som hindrar mig. Vart mitt motstånd ligger och vart det härstammar ifrån. Rullar ut yogamattan på altan, virar in mig i en filt och riktar mina böner till att få bli medveten om mitt motstånd och dess rot.

Amen

 

2 kommentarer till “Dagens bön

  1. Pingback: Destiny Cards « Inspire Sofia Norgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *