Dags att bli fri

Det var faktiskt efter att jag läst Katrin Zytomierska bok Dags att bli smal som jag blev än mer peppad till LCHF. Hon var så rak på sak och gjorde det hela enkelt. Och det som gjort mest skillnad för mig är att jag ändrat tanken om mat. Vet inte om det beror på boken men jag blev inspirerad där, av hennes enkelhet och att äta några få rätter som är goda och funkar. Äta lite mer ensidigt och enkelt. Det är något som satt sig i mig, jag har släppt förtrollningen om mat.

Jag brukade tänka på vad jag skulle äta hela tiden förut, planerade in restaurangbesök, fikaställen och andra depåstopp, allt för att fylla begäret efter gósaker, god mat och socker.

Om någon sagt till mig att du kan äta färre måltider, du kan äta mindre mat, du kan sluta med bröd, pasta, socker, (och även kött) så skulle jag ha hånskrattat inom mig, lett ansträngt och sagt vad roligt att det funkar för dig men det går absolut inte för mig. Jag behöver äta ofta och mycket. Jag är hungrig jämt. Mat är energi och jag dimper ner på marken om jag inte får energin i mig.

Det är sorgligt att jag varit fast i begäret så många år men det som är mest befriande nu är att jag ändrat tanken om mig själv. Jag inser att det gamla beteendet jag levde i inte var jag, jag är numer fri. Fri och lätt. Jag ler åt mina nya matvanor och kroppen som framträder.

Idag är jag ju mätt mest hela tiden trots att jag äter så lite. Jag tänker mindre och mindre på mat. Jag tar det med ro. Jag hispar inte upp mig över det. Jag äter fortfarande för att det ger energi men jag har släppt det underliggande begäret som styrde alla matintag, sockret.

Mitt humör är stabilare. Jag är lugn och harmonisk större delen av vardagen. Jag inser att livet inte är alla dessa stunder då jag äter, livet är så mycket mer. Relationer, närvaro, glädje, skratt och frihet. LCHF-kosten gör mig fri. Jag känner friheten spritter i kroppen. Jag lämnar begären på marken och flyger glatt. Jag är fri!

Min enkla lunch som jag åt idag, ostchips och babyspenat, mums!

 

 Måste bara tillägga den inspirerande bloggen 56 kilo!

 

 

 

2 kommentarer till “Dags att bli fri

 1. sofia Post author

  ’Go for Freedom’ Lena!

  … Och så glömde jag nämna den jätteinspirerande bloggen; 56kilo

  Kram Fia

 2. Lena Landby

  Ops….känns som om jag skulle läsa om mig själv ang tankarna om mat. Har haft just tankar på att bryta, men skyller på/tar inte tag i det – skjuter det framför mig. Äter som om jag skulle hugga 5 kubikm ved varje dag….Det är tankarna på mat som måste brytas/förändras/ändras, innan resten följer med. Egentligen är det bara att bestämma sig, sätta ett datum och börja. Senast idag hade jag tankarna på det då jag ska jobba mest hela sommaren och är då i vanliga rutiner.

  Så jag tycker det är så härligt att du har kommit där du är idag Sofia och jag gläds med dig. Du har banat väg åt mig förut, så kanhända det går ang maten också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *