Du är snäll

Har haft många kvällar nu  de senaste veckorna då jag haft åtaganden. Så idag när jag åkte hem från skolan i Leksand kunde jag se framemot en skön lugn eftermiddag/kväll hemma med barnen. Det är värdefullt för mig att vara borta ibland, det väcker liv i mig och får mig att bli ännu mer tacksam över det jag har.

Kvällen blev precis så lugn och mysig som jag föreställt mig (med andra ord, önskat/beställt) med myskläder, varm brasa och tända ljus. Och mycket tid till barnen. Satt och såg när Maya bläddrade i en tidning från Leksaksaffären och berättade om allt hon önskar sig. Väckte härliga minnen från min egen barndom och all glädje och förväntan inför julen.

När jag bäddade ner Oscar och kramade om honom så sa han: Du är snäll.

Och de orden gick direkt rakt in i hjärtat. Vissa stunder med barnen och vissa ord från barnen betyder så mycket. Värmer bra mycket mer än brasan i kaminen. Vibrerar kärlek ut i varenda cell. De orden, just idag betydde jättemycket för mig!

Samtidigt klänger Maya på min rygg i väntan på att bli nerbäddad och få sin gonatt kram och säger: Du är bara dum ibland.

Humor, glädje, skratt och kärlek blev avslutet på denna kväll.

Mammalycka

 

2 kommentarer till “Du är snäll

  1. Christina

    Ja men vad härligt att vara snäll mest….själv brottade jag ner min stora flicka på köksgolvet i rent oh skärt bus, med skratt och kramar som avslut, Den lilla gav oss några härliga skratt inför dagens utvecklings samtal – det är för underbart när man bara ÄR med barnen hur stora den än är! Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *