Familjetid

Efter en helg med Vajra Paatra och nästkommande helg med Yogaretreat så var det helt underbart att ha två dagar med närvaro med familjen och barnen. Jag har stora behov av att både tanka egentid och vara mycket med familjen, inte helt lätt att få till som trebarnsmor och med lite jobb däremellan, men jag blir bättre på det. Bättre på att jobba när jag jobbar, vara Snigelmamma när jag är hemma och finna ro när jag är själv. Det svåraste är nog ändå att vara Snigelmamma helt fullt ut, för mig är det skillnad när jag är Snigelmamma och bara mamma. I rollen som Snigelmamma är jag närvarande och lyssnar, tar mig tid, är med liksom. Som mamma kommer jag på mig med att stå och svara på något jag inte lyssnat till fullt ut, laga mat och samtidigt springa till tvättstugan för att plocka i en tvätt … som tur är fångar jag Snigelmamman allt oftare och Snigelmamman kryper lättare fram ur sitt skal om hon även tagit sig egentid och funnit glädje i lite jobb någon dag.

♥ Allt är för mig en kärleksfull balansgång ♥

Vi har njutit av vår halvfärdiga altan och tills möblerna som vi beställt kommit så sitter vi på stjärtlappar, det går bra det med. Jag är så otroligt nöjd med ombyggnationen av vårt hus och hur vi bor. Ett hem med ljus, glädje, energi och ändå ett hem för återhämtning och vila – jag känner mig sååå hemma!

Maya har ju lyckan att ha en egen balkong i sitt rum och den har vi gjort så fin i helgen, det blev som ett extra pysselrum. Vi firade Valborg lugnt här hemma, det enda turbulenta som hände var lite avundsjukt gnabb från Oscar när vi såg på Lilla Sportspegeln att Maya var veckans vinnare och har vunnit Sebastian Larssons matchtröja. Inte för att varken jag eller Maya har någon koll på vem han är, men det syns på storebrorsans beteende att det är stort. Han har redan börjat budgivning …

Han är ju världens sötaste storebror (annars) och Maya är otroligt givmild, så jag är säker på att den kommer att byta ägare smidigt och snart hänga på hans vägg.

 

3 kommentarer till “Familjetid

 1. Fia

  Vissa dagar lyckas jag minsann finna den 🙂
  Tack för att du följer bloggen Jennifer!

  Kram Fia

 2. Jennifer

  Jamen, lyckliga Maya, det är stort att vinna en tröja av Sebastian Larsson, jag förstår Oscar, jag blir lite smått avundsjuk jag också ;).
  Fint skrivet av dig, balansen är viktig men kan vara så svår att hitta. Det är så härligt att läsa hur lyckas hitta den! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *