Fångad stund

Det är en konst att njuta av livet. Jag behärskar den inte till fullo, även om det säkerligen ser ut så får någon av er. Men jag lär mig varje dag. Nu äntligen vill jag lära mig. Förr ansåg jag det som fult och slappt att bara vara. Det var för slashasar. Ja, jag har varit bra på att döma människor. För att inte tala om att döma mig själv. Så med stor rädsla att bli dömd och granskad av andra och inte minst av mig själv så jagade jag på i ekorrhjulet. Jag ville ju vara duktig och bra, duga och göra bra ifrån mig.

Till vilken nytta, kan jag nu undra. Och framför allt till vilket pris. Nu ber jag varje dag om styrkan att våga bli dömd av andra, våga bli betraktad som både slashas, slapp och otroligt flummig. Den risken är värd att ta för jag vet att jag inspirerar många också, säkert fler än jag vet av. Och tänk om jag kan inspirera fler att lyssna till hjärta, göra mindre och uppleva mer. Våga stanna upp och bara vara.

Jag tror inte samhället säckar ihop för det. Tvärtom minskar det säkert sjukskrivningar och våra barn och livskamrater blir gladare och ur hjärtat strömmar en livskraft som inte går att jämföra med den framavlade ur sinnet. Ur hjärtat strömmar den sanna livsenergin och är det någonting som blommar fram ur den så är det kreativitet och passion om än som för en strålande försommar dag.

Fångad stund Smootie Vila

Lite bilder från min dag. Texten är ur boken Namaste av Anette Carlström (klicka på bilden så blir den större), en helt fantastisk bok som jag verkligen rekommenderar. 

 

 

11 kommentarer till “Fångad stund

 1. Jennifer

  Tack fina Fia! Ja kanske ska jag ta modet till mig och vara med på en Onenesskväll. Tack än en gång, ditt svar vämrer så ska du veta! Kram

 2. Sofia Savita Norgren Inläggsförfattare

  Tänker på Dig, och vet hur det är. Och att ’se’ det och vara medveten om det berättar att du har kommit långt (in) i dig själv, hemåt liksom. Att ’se’ är största delen i läkningsprocessen, se våra mönster, flyktmekanismer, beteenden. To see is to be free, säger Oneness.
  Kom ihåg att du kan alltid komma in på en deeksha, fika och prata lite när du vill. Eller om du vill ta en promenad eller hänga på till Onenesskväll.
  Jag finns här…

  Kärlek!

 3. Jennifer

  Du inspirerar Fia! Jag är fortfarande för mycket inne i det där ekorrhjulet känner jag, har liksom hamnat lite i en ond cirkel nu tror jag. Det är så bra att kunna få sig påminnelser och inspiration här hos dig. Ha det gott! Kram

 4. Mia

  Du, då ska du veta hur fluuumig jag är och livet ja, det är nog meningen att verkligen stanna upp, se, höra, lugna ner, vara här och inte där.

 5. Sofia Savita Norgren Inläggsförfattare

  Vad glad jag blir när jag får höra att någon ’ramlar in’ på sidan av en ”slump” och hänger sig kvar. Det gläder mig såååå!

  Välkommen att följas åt en tid…
  Kärlek & vårsol
  Sofia

 6. Sofia Savita Norgren Inläggsförfattare

  Vad roligt, hoppas du kommer uppskatta den.
  Men jag tycker inte att den är ett dugg flummig, jag tycker den är klar och medveten, klockren så att säga. Jag tycker inte det är nått flumflum, men det är ju jag det, jag är nog ganska flummig 😉

  Den handlar om Oneness och hur vi kan leva mer i vår sanna essens, själen och frigöra oss från lidandet, dvs det sinnet matar oss med som får oss att må dåligt.

  En andlig människa är en lycklig människa, och boken belyser en väg att bli mer lycklig (andlig) på…

  enJOY
  Namaste Sofia

 7. Carina

  I sökandet efter något…så hittade jag din sida och har nu följt den ett par veckor. Gillar det jag läser, så jag hänger kvar här och flummar med dig. Boken verkar vara mycket bra och tänkvärda texter.

 8. Sara D

  Tack för fina och viktiga ord. Jag börjar också se och leva i den insikten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *