Finna skatten

Oneness Awakening Sätra BrunnOneness handlar för mig om att leva i kontakt med min själ. Inom Oneness säger vi det gudomlig inom eller det högre medvetandet. Det handlar om att leva i samklang med själen (hjärtat).

Jag ser det som att många av oss lever allra mest i sinnet, är fånge av våra tankar och känslor och personligheter det väcker. Vi har upprepande tankar, ofta destruktiva och nedlåtande för oss själva. Fyllda med oro, ängslan eller tankar och mönster som driver oss mot stress och jagar bekräftelse. Det tär. Det är ett evigt jagande, en törst som aldrig blir släckt. Det är inte sinnet det är fel på. Det är konstruerat så, det livnär sig på gamla minnen och har en stadig längtan framåt till något annat. Det som är tokigt är att vi har låtit sinnets skådespel bli vår egen sanning och verklighet. Vi refererar det mest till sinnet och så kanske vi har blivit så pass medvetna att vi även börjat lyssna till kroppen. Men oftast är kroppen också fånge av sinnets konstruktioner, lagar och begär. När fick kroppen komma till tals sist? Får den leva i harmoni på sitt eget vis utan kontroll av fångvaktaren sinnet?

Och så den stora frågan som vi frågar oss inom Oneness. Vart är min själ? Hur yttrar sig den? Hur skulle livet se ut om den fick mer utrymme i mitt liv?

Om vår verklighet är hjärnspöken som som sagt matar oss med dåtid eller framtid så missar vi livet som pågår nu. När vi är nuet, fullt ut i nuet det är då vi är i kontakt med själen. Själen sveper om all oro, all ängslan och all stress som en moderlig famn. Den låter veta att allt är bra. Du har inget att oroa dig över. Allt är omhändertaget. Livet är serverat. Genom kontakten med själen kan du också uppleva det fullt ut. Endast då, i kontakt med själen. Inte annars. Om sinnet säger att du kan det så är det falskt, det är en illusion.

Oneness har hjälpt mig att finna min själ. Det var den jag letade efter med ljus och lykta i alla böcker, under alla resor och i mina relationer. Min egen själ. Jag som medium kunde tala med andra själar, anhöriga från när och fjärran men jag ägnade ingen tid åt att fundera vart min egen själ var gömd någonstans. Och den var inte ens gömd, den var här, det var jag som var för mycket i sinnet så jag inte fann den. Jag var liksom på fel våningsplan och härjade. Jag behövde bara ta hissen ner. Ta ett djupt andetag och andas. Och upptäcka att den var jag. Jag var här. Tomrummet var för alltid borta och livet kunde äntligen börja levas.

Det är det jag vill förmedla med mina Oneness Awakeningkurser. Det är en gåva som jag funnit, den vackraste gåvan av alla, sanningen om mig själv. Givetvis är det oerhört fint om jag även kan hjälpa andra finna sin skatt. Vi har alla en egen skatt som väntar på att bli funnen, den ligger en våning ner i ditt hjärta.

 

2 kommentarer till “Finna skatten

  1. Mia

    Helt otroligt du kan verkligen få till det, mycket fint och skickligt skrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *