Förlåtelse

Låt oss säga att någon har sårat dig och det finns smärta. Det vi lär ut är; stanna kvar i smärtan, upplev smärtan fullt ut. Om du stannar kvar i smärtan, kommer den att transformeras. När den har transformerats kommer du att förlåta.

Inte så att du försöker förlåta, förlåtelse sker då automatiskt, för såret finns inte längre där. Precis som om man bränner en vedbit som blir till rök och sedan försvinner. På samma sätt, om du stannar kvar i smärtan, om du upplever smärtan – människor upplever faktiskt inte vad som pågår – om du gör det så sker en förbränning och sakta men säkert omvandlas det till glädje.

Vad omvandlas till glädje? Smärta blir glädje. Lidande blir glädje. Likt vad man än slänger in i elden, en tygbit, en träbit, lite kol, vad det än är, så brinner det upp. På samma sätt sker en förbränning av vad det än är som du upplever fullt ut. Det skapar energi.

Själva smärtan skapar energi. Energi ger glädje. När du upplever glädje, hur kan du inte förlåta den andre? Förlåtelse sker då automatiskt. Allting måste ske automatiskt. Om du försöker att förlåta, blir det bara ett mentalt spel.

Bhagavan
 

Kommentarer till “Förlåtelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *