Första klass

Jag drömmer om att vara en mamma som hämtar tidigare från skola och dagis. Jag drömmer om att stå som en leende husfru med husmanskosten nylagad och varm när familjen kommer hem. Jag drömmer om mer kvalitetstid med barnen, ibland då bara barnet och jag är själva utan syskon. Då barnet pratar och jag lyssnar. Då barnet bestämmer aktivitet och jag följer glatt med, en följa John lek med barnets intresse i fokus.

Jag är på väg dit. Och jag är faktiskt där många stunder. Och jag är långt därifrån somliga. Men jag vet iallafall min strävan och med mitt mål i sikte så märker jag att jag närmar mig mer och mer för varje dag.

Idag var en sådan dag. Jag bestämde mig för att följa med Oscar till skolan och vara där med honom halva dagen. Och det var helt fantastiskt. Det gav mig så mycket och jag såg i ögonen på honom att det betydde mycket för honom. Våra band knöts ännu starkare. Och det var inget svårt val, det var bara att välja bort en halvdag med jobb och välja in det som är viktigast i mitt liv.

Lycklig och tacksam att jag ännu har en son som tycker det är roligt att mamma är med i skolan, för jag förstår att det dröjer inte länge innan han tycker att det är pinsamt.

 

Kommentarer till “Första klass

  1. Christina

    Härligt – bra val Fia, önskar jag kunde göra sånt fortfarande…är inte så välkommen på högstadiet. Kanske av Frida men vill inte göra det pinsamt för henne…kanske om jag tar en annnan förälder med mig…hon stirrade konstigt på mig när jag ställde frågan…! Så passa på – plötsligt är det försent/ Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *