Förväntningar

Åkt iväg på ett skrivardygn till Gävle, i bilen på vägen hit blev jag uppringd av Ingrid Berndtson och fick en intressant Numerologisk läsning för 2013. Hon påtalade vikten av att jag kommunicerar i skrift, använder mitt intellekt och hur stort behov jag har av att vara ensam för att finna inspiration och möta min andlighet mfl träffsäkra förklaringar om mig, min livsväg, mina egenskaper och tillkortakommanden. Så jag fick verkligen mycket bekräftat om vart jag är och vilken väg som ligger framför mig.

Satte mig i lobbyn med en dubbelespresso och började påta i texterna. Blev förbryllad och förvirrad. Blandade ihop två texter, började läsa det jag skrivit, tappade mod, tro och hopp… tills jag släppte min föreställning om att jag skulle skriva och mer fokuserade på att jag håller på att färdigställa texterna, texterna som kanske blir böcker. Släppte författarrollen och gick in i läraren. Om jag nu hade en grupp människor framför mig, eller en människa framför mig som var intresserad av det jag funnit, vad skulle jag berätta då? Vem berättar jag för? Och vad vill jag berätta? Vad finns det att lära ut?

Nu bubblar sockerdrickan igen, det bara flödar. Kanske inte så mycket på pappret som jag förväntat mig men är det nått jag verkligen vill lära ut så är det just att släppa förväntningarna och föreställningarna på hur livet ska vara och vad jag själv ska göra eftersom livet handlar om att acceptera och möta. Möta det som är precis just nu, med eller utan text på pappret, skrivkramp eller skrivarflöde, klarhet eller förvirring, glädje eller vånda. Bara acceptera, utan att döma. Vem vet, kanske ett av kapitlen i boken kommer heta just: Släpp förväntningarna.

 

 

5 kommentarer till “Förväntningar

 1. Fia

  Ja, det är magiskt vad det flödar… även om jag fick för mig att det tog stopp där när jag njöt av Espresso’n men faktum är att boken (böckerna) lever med mig inom hela tiden, de processar och bökar… som att vara gravid – jag förstår att någon gång ska de väl till och födas. Jag har tillit.

  Kram på er <3

 2. Lena Landby

  Det är helt perfekt när du ”hittar tillbaka” igen och låter det komma som det ska – flöde enl egot eller inte <3
  Du kan gärna skriva en bok om "Släpp förväntningarna" så tror jag du fått en bestseller på förväntningarnas marknad <3

  Härliga dubbelespresso som förbryllar och får människor att vakna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *