Full sprätt hem

Jag har lyckan att oftast planera mina egna arbetsdagar, det är en skön lyxig frihet att vara egen företagare tycker jag!

Så idag åkte jag ut till min vän Pricken. Vi skulle ut på vår första mystur på tu man hand och jag romantiserade detta jättemycket. Såg framför mig en härlig och meditativ ridtur – bara jag och hästen i total närvaro i naturen.

Pricken var inte på mys humör… Han var maxad med energi och alla hästkrafter var påslagna. Den lugna ridturen som jag sett framför mig, var inte cynkad med honom, han ville springa och skutta! Spattig som han var, rädd som jag blev så slutade ridturen med att jag landade raklång på en grusväg och lyssnade till hovarna som smattrade mot marken när Pricken i full sprätt satta av hemåt igen!

Pustande och stönande sprang jag efter, livrädd att han skulla ränna rakt in i en bil eller fastna med sadel och tyglar i något.

Fann honom vid ingången till hagen. Stod lugnt och väntade på mig med lite skamsen blick. Väntade på att bli insläppt till sina kompisar.

Pricken innan Jag efter

Själv åkte jag snopen hem med blåmärken på benet och öm hand…

 

2 kommentarer till “Full sprätt hem

  1. madde

    Men Fia då…..du skulle ha tagit med hans polare så hade de aldrig hänt…:P
    Nej då jag skoja bara….hoppas de gick bra och att du inte gjorde dig illa alltför mycket..

    kram Madde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *