Gåvor

Det jag saknar med att inte jobba på ett ”vanligt” jobb med kollegor är just kollegor, jag kan sakna surret vid fika bordet och jag kom just då på mig med att sakna möjligheten att gå på julbord. Hann knappt tänka tanken igår för inom loppet av några timmar så får jag ett sms av en yogakollega som undrar om jag vill gå på julbord med henne och 15 andra likasinnade.

Och under gårdagen fick jag också ett fint meddelande på Facebook av Maria som erbjuder mig en gratis Psych-K behandling via Skype. Och så tog jag till mig rådet från Helena om att läsa Malin Berghagens bok Yoga och köper den idag och vad finner jag där, jo att Malin berättar om sin resa till Indien och Oneness University och skriver bl a ”Men jag skulle inte på någon yogakurs, utan snarare på en inre resa som skulle bli mer fantastisk än jag någonsin kunnat ana.”

Det jag försöker säga är att livet är fyllt av gåvor. Vi får dom utsträckta till oss precis hela tiden, vi får det vi ber om. Så det gäller att välja sina tankar och önskningar och framför allt om livet tycks visa sig utan gåvor verkligen rannsaka vad vi tänker om oss själva som gör att gåvorna uteblir. Och kanske även våga se på vad vi har för föreställning om gåvorna och hur de bör se ut och yttra sig och vart de kommer ifrån. Att fastna i en föreställning om saker och ting håller oss bara på avstånd från livet, det som pågår här och nu. Det är som att se åt väster när gåvan sträcks fram från öster. Vi missar den.

Vi är värda ett gott liv. Livet vill gott med oss alla. Det är när vi upptäcker och bekräftar det goda, i stort och smått, det växer och frodas framför våra sinnen.

Namaste

Vi har alla många gåvor som Gud skänkt oss.
Den utmaningen som vi alla ställs inför består i att upptäcka dessa gåvor
och sedan använda dem till fullo i andras tjänst.

John Gray

 

4 kommentarer till “Gåvor

 1. Fia

  Jenny, det vill jag att du delar mer om vid tillfälle när vi ses. Om inte förr så på julbordet 🙂
  Massa kramar till dig fina kollega

  Kärlek & Solsken
  Fia

 2. Fia

  Ja, visst är det så Gabriella att livet är fyllt av dem. Vår rädsla kanske många gånger ligger i att våga vara stora, våga leva ett gott liv, våga glänsa och ta emot.

  Du har mycket gott att se framemot 🙂
  Kärlek & Solsken
  Fia

 3. Jenny Landby

  Ja kollegor & samarbetspartners är så viktigt för att må bra på jobbet 😉
  Vi skulle kunna anordna en utställning för Yoga litteratur du o jag…
  Kram Fia

 4. Gabriella

  Börjar så smått förstå att det som kommer till mig är gåvor som jag på olika sätt bett om. Ändå förvånas jag över att jag ibland tvekar att ta emot dom. En rädsla att det kanske var för mycket att be om eller att jag inte ska visa mig tillräckligt tacksam. Din blogg inspirerar till att låta ske, våga följa med och se vad som kommer sedan. Ser fram emot Malins bok som kommer att komma från barnens jultidningsförsäljning. Ser fram emot dina berättelser från Indien när du återvänder. Skrivarkram, Gabriella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *