Glitter i vardagen

Oneness-state är att inse att Du inte är dina tankar, inte är ditt sinne och inte är din kropp. Det låter väl flummigt säger några av mina vänner när jag berättar om hur mitt liv utvecklats den senaste tiden, men de flesta av mina vänner berättar själva att de upplever att det är en process som sker i deras liv. Hur de vaknar mer och mer för varje dag…

Lidandet försvinner mer och mer, lidandet orsakade av tankar, känslor, minnen, trauman, stress, oro, ångest, rädsla, svartsjuka, avundsjuka… what ever,  de försvinner! Det är inte så att jag gör något för att de ska försvinna, det här är något som sker i mitt högre jag. Sinnet vill gärna ha kontroll och hålla kvar det gamla, och JA även smärtorna, sinnet skapar i sig själv separation och konflikt, kanske inte alltid till synes men ensamhetskänslan är i djupet där inne. Oneness är att låta sinnet vara som det är, acceptera det men verkligen inse och förstå att det inte är jag. Jag är något annat, något större, något evigt. Det är när jag sluter an och tar kontakt med det eviga, mitt högre jag och verkar, agerar och framförallt varar i det tillståndet som lidandet försvinner.

Det är ett varande, ett lyssnade, ett iakttagande, ett seende utan värderingar och dömande. Det är rent och transparent. Det är lätt. Det är ljuvt. Det är stilla. Det är så fridfullt och den fridfullheten bara sveper fram och omsluter allt… även det gamla vanliga livet, som till synes ter sig precis som innan blir magiskt. Det får ett skimmer, ett glitter över sig. Glitter av genuin tacksamhet och kärlek.

 

3 kommentarer till “Glitter i vardagen

  1. Lena Landby

    Fint <3
    Jag har redan börjat anammma känslan om att jag inte är minatankar, sinne och kropp… Det har startat en glädje i mig och det i sig föder en tacksamhet och jag kommer på mig att le då jag tänkt ngt som inte är så bra och då jag tyst säger till mig själv: Jag är inte mina tankar och DÄR o DÅ startar motorn igång (läs hjärtat sänder glädjekänslor/strålar ut i kroppen). Det jag behöver släppa är att INGA tankar är mina så det blir fint att jobba med det…och jag ser oerhört mycket fram emot kursen Oness i Rättvik 1-2 dec.

    LYCKLIG LYCKLIG LYCKLIG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *