Go within

Jag känner att jag vill sakta ner tempot och välkomna sommaren. Hela min kropp ropar efter retreat, tystnad. Jag har ingen möjlighet att ge den det nu, men jag kan ändå göra mycket för att jag själv ska må bättre. En tanke som vuxit fram till en strategi är att ta en time out från både blogg och Facebook under en vecka… eller längre. Det känns så rätt och befriande när jag tänker på det, att pausa en stund och bara vara.

Slita loss mobilen ifrån handen och istället räkna molnen, blåsa såpbubblor, göra kullerbyttor, studsa studsmatta… det finns så mycket mer att uppleva som jag missar med sänkt huvud mot pekskärmen. Jag vill bara vara – hela mitt väsen vill det. Jag ser hur nätet är min flykt många gånger ifrån Livet självt – det som jag är här för att Leva. En paus kommer göra gott. En liten sommarretreat bara för en vecka eller två…

Jag inleder på fredag, mitt i sommarens stora mittpunkt – då ska jag vakna till och leva mer än jag gör i dag.

Go within

 

4 kommentarer till “Go within

 1. Pingback: Glad midsommar « Inspire Sofia Norgren

 2. Savita

  Vipassana – det ligger på min önskelista med, en 10 dgr retreat!
  Tack för låten Kondora 🙂

  Sant Jessica, livet ska vara skoj! Det ÄR skoj när vi följer med i livsflödet och låter det föra oss dit det vill, med eller utan blogginlägg och andra ”måsten” – Livet har inga måsten.. bara ett flöde i nuet.

  Önskar detsamma, en glad midsommar!

  Kram till er båda

 3. Jessica

  Jag gjorde så i höstas, och det hade en enorm effekt på mig 🙂 jag bara ”var” mer än med all social media runtomkring. Har för längesen bestämt mig för att aldrig ”tvångsblogga” när jag hellre gör något annat. Allt som inte räknas till ”det absolut nödvändiga” (typ äta, sova, jobba, byta blöjor, mata bebis mm…) ska vara skoj tycker jag 🙂

  Glad midsommar och stor kram till dig!

 4. Kondora Landby

  Ja det blir (är) jättebra att pausa från tekniken där man blir nådd/kan nå andra.
  För egen del så närmar sig de tio dagarna då jag ska på Vipassanas tysta retreat i tio dagar och det kommer bli en happening, även om det inte finns en enda kotte i min närhet som tror jag fixar det -utom en väninna som själv ska med :-D. Strikta dagar med tio tim meditation och de tre första dagarna ska vi endast fokusera på vår andning för att trötta ut egot. Vi får inte se på varandra, måste ha kläder över axlar och nedanför knän, ej tights mm och det ser jag som lätt. Min själ har jublat sedan i feb och andevärlden sa att detta behöver jag i mitt andliga arbete/silversmide och så känns det.
  Jag försöker inte ha alltför stora förväntningar – för då har jag liksom satt min gräns…för jag vill vara fri och bara uppleva det som ska upplevas.
  Sååå jag har stooor förståelse för ditt val <3

  We meet again, dont know how, don´t know when…but we meet again a sunny sommerday…(en gammal vacker låt sen 40-50-talet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *