Grönt för livet

Alla j-a dieter och kostråd, LCHF, Paleo, 801010, GI, 5:2, Levande föda, Raw Food, Vegan, Detox… sinnet trasslar runt runt i sin förvirring. Vad ska jag välja? Hur ska jag göra? Landar till slut i den sanning kroppen talat till mig under många år nu – ät det levande, dvs det som växer naturligt i vår natur, frukt, bär, grönt, grönsaker. Sinnet snabbt tillbaka; men det är fruktsocker i frukt och det är inte bra enligt LCHF att äta frukt. Andas djupt, tillbaka till kroppens behov och hjärtats önskan: frukt, bär, grönt, grönsaker.

Sinnet vill gärna ”göra”. Göra rätt. Vara duktig. Sinnet älskar kostråd och kcal-tabeller. Just Love it! Sinnet vill ha schema, tider, en duktiglista av bocka av. Check! Check! Check! Kolla vad duktig jag är. Kolla vad jag kan.

Hjärtat (själen) däremot säger: Bara ”var”. Släpp taget! Slappna av. Gör det enkelt för Dig. Det enkla är det rätta.Släpp taget om kostråd och dieter. Släpp kontrollen. Släpp taget och du går ner i vikt. Genom att hålla fast, hålla hårt, i sinnets värderingar och sk sanningar (dieter och kostråd), så håller du (över)vikten kvar. Slappna av.

Sedan jag läste boken Grönt för livet, Victoria Boutenko så föll en viktig pusselbit ner för mig – att äta grönt. Eller rättare sagt att göra smoothies och juicer på det gröna t ex kirskål, persilja, gurka, spenat, stjälkselleri, morotsblast mm. Det är när jag intar en eller två gröna-smoothies om dagen som det händer… livsenergin börjar spraka, jag sover mindre, är piggare, gladare, tålmodigare, min utstrålning ökar medans sötsuget minskar, magen är lugn och platt och vikten sjunker. Det är magi! Och inte nog med det, det basar min kropp (de flesta av våra kroppar är försurade) och gör att jag lever längre, vitaliseras och ”blir yngre”. Yngre och snyggare – vilken mirakelmetod!

Jag tänker ofta på vad Renée Voltaire sa under en workshop, att fundera inte på vad att ta bort, jag kommer inte att ge er någon no-no-lista, tänk istället på vad ni kan välja in. Ju mer gósaker (nyttigheter) vi väljer in, desto fler av de andra mindre bra faller naturligt bort. Simple as that!

Jag väljer in det naturliga, grönt, mycket grönt, mycket frukt och bär och grönsaker. Enkelt. Naturligt. Livgivande. Lev-ande.

Och det är inte bara jag som märker av min förändring. Jag har fått väldigt mycket komplimanger den senaste tiden. Både via FB och IRL. Så den sprudlande livsenergin jag känner inte bara märks i och omkring mig, den verkar gå genom cyberspace också.

Ps mindre sömn, jag somnar mellan 23.30-01.00 och vaknar pigg och alert vid 04.30-05.00.

Och jag har inte alls skrivit detta för att ge någon sanning till någon av er som läser, inte alls. Tvärtom är andemeningen i mitt inlägg att slappna av, släpp taget – lyssna till din kropp och följ ditt hjärta. Det lätta är (iaf för mig) det rätta. Men boken den vill jag verkligen rekommendera – it is THE book!!!

Grönt för livet

 

2 kommentarer till “Grönt för livet

  1. Pingback: Grön hälsa « Inspire Sofia Norgren

  2. Anna

    <3 Underbart! <3 .. & Gott är det också! <3 Livet är ju härligt! <3 Tack! <3 Tack Sofia! <3 kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *