Hälsorapport

Jag vacklar just nu mellan min LCHF-kost och längtan till frukt och grönt. Mitt i all denna osäkerhet så dimper jag ner i sockret och sniffar ibland, den drogen får mig verkligen ur balans. Idag är en sådan dag då jag har snetändning efter helgens gósaker som jag ’unnat’ mig. Undrar givetvis nu varför jag inte höll min nolltolerans när jag svänger upp och (mest) ner i humöret på bekostnad av de andra vackra själarna i familjen. Uuuuu, känns inte bra!

Men nog om sockret, det ryker nu och jag gör plats för mitt bättre jag igen!

Jag vill äta LCHF därför att jag ser resultat direkt på kroppen när jag gör det, den slimmas och trimmas. Det blir lite boooring dock eftersom jag också är glutenintolerant och vegetarian –  inte så mycket kvar att kock’a på.

Samtidigt så känner jag mig inte helt kongruent med att undvika frukter och rotfrukter ur kosten, när jag lyssnar in (i själen och kroppen) riktigt noga så vill jag äta ännu mer frukt och grönt. Boosta mig i naturens skafferi hellre än på mejeriavdelningen.

Så jag tänkte att djupdyka ner i mina egna föreställningar (tankar) om kroppen. Se vad jag lagt ut för snubbeltråd som får mig att tro att LCHF är den enda vägen mot slim och trim och istället ’programmera om’ så att slim och hälsosam går hand i hand.

Hur känns det att vara smal och hälsosam?

Hur känns det att äta energirikt och nyttigt från naturen?

Hur känns det att vara lätt, energifylld och harmonisk?

Är några av frågorna jag tar med mig på vägen…

 

3 kommentarer till “Hälsorapport

 1. Lena Karlsson

  Det är väl jättebra när man känner vilken kost som passar bäst för en själv 🙂
  Själv kör jag med GI, tycker att det finns så mycket god mat som är mindre socker i. Sockersuget försvinner efter ca 2 veckor för det mesta/Kram Lena

 2. Fia

  Vårt kommande samarbetsprojekt håller på att ta form känner jag… Det här känns som en viktig del 🙂
  Tack för dina klokheter Ylva, Du är en (naturens)källa att ösa ur!

  Kärlek & Solsken
  Fia

 3. ylva

  Precis det du beskriver är jag också i!
  Socker är en drog!
  Kroppen funkar med LCHF och helst vegetariskt
  Själen längtar efter naturens skafferi full av färger och liv!

  Jag har börjat acceptera att min kropp behöver få ha ett ord med i detta så jag undviker rotfrukterna till vardags och har ingått en förförelse dans med alla kålsorter. Blomkål, broccoli, brysselkål, vit- & rödkål, kinakål samt spetskålen <3
  Vissa dar så känns det så trist men andra dar känns det som en djungel av möjligheter. Tänk vad sinnet har kraft att lägga sig i.
  Sedan äter jag väldigt mycket bär men inte frukt på tom mage.
  Avocado är också min livräddare, minst en om dagen! I bland som glass! Mixas då med frysta bär (hallon är nog min favorit till avocado) det blir ett mellanmål som lugnar min kropp mer än frukt å nötter.

  Jag jobbar ju själv med min bränsle blandning och kunskap om min kropp som du vet, men du får alltid ringa eller skriva om du önskar recept eller bolla tankar <3

  Tack för att du delar ditt liv så ärligt!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *