Hälsorapport v 1

Måndag

Försov mig 20 min imorse. Men jag skyndade mig upp och hann ut och gå 30 min iallafall och det gjorde gott, även om det blev en kort promenad. Gick på kvällen också, skönt!

Varit vegetarian idag med, lyckades göra en specialbeställning på lunchen och fick veg.glutenfri mat. Till middag gjorde jag samma gourmetmat som igår, jag hade ju ändå halva blomkålshuvudet kvar. Bra mellanmål med smooties och frukt. MEN ätit typ 4 bitar mörkchoklad på jobbet, den där förbe…. julchokladen ligger kvar på kontoret – och den är inte ens god!!!

Tvingar mig själv att välja positiva tankar och se allt det jag gör som är bra istället för att uppmärksamma det negativa – det går lätt, det går lätt, det går lätt är ett mantra jag kör med idag!

Tisdag

05.20 Morgonpromenad. Alltid lika skönt!

Bra balans på dagen idag, jobbat med coaching på min mottagning, marknadsföring av Falan Galleria, lunch med en vän, fixat mina naglar och slutat kvällen hemma med nattning av barnen och skrivande.

Har känt mig mätt och inte ett dugg sugen på något idag, underbar känsla! Även denna dag har jag varit vegetarian och det känns rätt och lätt just idag. Ätit mindre än jag brukar, med jämna mellanrum och utan något sug eller blodsockerfall – halleluja!

Onsdag

Morgonpromenaden blev ersatt av snöskottning. Men jag gick promenaden på eftermiddagen istället.

Känner mig redan smalare och lättare, mina Feelingbad-days håller sig borta och det tackar jag för. Tackar mig själv som promenerar och äter skapligt, det ger resultat.

Nästan vegetarian även idag, tog det vegetariska på menyn när jag åt lunch, men när jag höll på att stoppa en pastasnäcka (= gluten) i munnen så fick jag gå och byta ut maträtten och då fanns det bara köttfärslimpa som var glutenfri. Pest eller kolera? Jag måste välja Pest. Glutenfritt går före köttfritt.

Men jag gjorde pasta med frästa grönsaker till middag och pasta och skinksås till familjen. När du åker till Bali ska vi äta Pizza, sa Maya idag… och GODIS fast det inte är lördag, la hon till! När katten är borta….

Bra mellis, smooties, morot, apelsin, bara 3 koppar kaffe – det går lätt nu!!!

Torsdag

Försov mig, vaknade först vid 06.30 så jag hann ej ut på promenad, eftersom jag behövde åka och jobba på förmiddagen. Nogge hade jour och snön öste ner, så när jag kom hem var han istället ute på jobb hela dagen, så jag kunde inte gå senare heller då jag var ensam med barnen. Men vi åkte till kyrkan och dansade ut julen – det var härlig stund med barnen!

Idag har jag haft ont i magen, åt en marängbakelse hos mamma, en glutenfri bulle på julgransplundringen, lite smågodis från barnens godispåsar (fick från tomten)… det kan vara nått av det. Eller så var det att jag åt lite, ytterst lite kött till lunchen. Tror faktiskt det är godiset som gjorde det, svårt att veta. Så har jag i och för sig druckit kaffe 5 ggr idag så det kan ju vara det med. Är iallafall tacksam att min kropp säger ifrån. Tack kroppen!

Mentalt mår jag ljuvligt – allt känns lätt, smidigt, härligt, bubblande och jag njuter av livet! Blir till och med glad när jag ser mig i spegeln!

Fredag

Upp i ottan för att hinna ut på promenad innan Nogge skulle till jobbet. Sen blev det snöskottning och snökojebygge som fick kroppen i rörelse.

Vegetarian idag igen, valde veg.lunch på buffén, trots att det var så mycket annat gott att äta där –  kände mig så stolt att jag motstod frestelsen. Gjorde även sallad med chevreost till middag när familjen åt kycklingspett med pommes.

Det nyttiga jag ätit idag förutom det ovan är smootie, två apelsiner, silverthé…. det mindre nyttiga jag ätit är 5 (små) chokladbitar och lite smågodis. Fick givetvis ont i magen idag också, misstänker sockret!

Boostar mig varje dag med apelsiner och/eller morötter – vill stärka mitt andra chakra (orange).

Små förkyld, supertrött och seg, lätt till grinighet… känner mig inte i form och det gör att jag inte är som jag vill vara. Mentalt down idag alltså, hämtar upp kraft på kvällen med egentid, skrivande och meditation. Jobbar med att vända tankarna – ändra dina tankar, ändra ditt liv. Louise L Hay

Lördag

Morgonpromenad och eftermiddagspromenad och Yoga – på det viset fann jag vägen in i mitt sanna jag igen och kände mig balanserad och harmonisk.

Ätit bra idag om jag väljer att bortse från sötsakerna (och det kan jag ju inte)… som var smågodis, en dubbelnougat, ngr bitar schweizerchoklad som Maya delade med sig och så popcorn.

Annars så var det som sagt en bra dag, med vegetarisk mat. Stekte cornfärs till lunch och tänkte att barnen kunde äta samma ”köttfärssås” som mig, men det luktade apa när jag stekte cornfärsen så jag fick slängde den och snabbt rota fram korv ur kylskåpet. Så det blev korvstroganoff till familjen och jag åt pasta med blomkål och champinjoner. Till middag gjorde vi hemgjord pizza och min vegetariska del blev faktiskt god – det tar sig. Nackdelen med att vara vegetarian måste vara gas*** i magen…

Mentalt har jag känt mig som en ängel jämfört med igår och jag är så oerhört tacksam att jag finner vägar ut ur mitt dåliga mående och att jag reflekterar över när jag mår dåligt och gör något åt det. Tacksam för mina verktyg, promenader, yoga, meditation och tankens kraft.

Söndag

En underbar förmiddag då jag promenerade med en vän och grundade lite bränna inför resan.

Själsligt och mentalt mår jag bra, bra balans idag med tiden fördelad mellan familjen, vänner och mig själv.

Gick si så där med maten, det positiva var två smooties, silverthé och att jag gjorde jättegod vegetarisk lasagne till lunch med broccoli och morot. Det mindre bra var kebabtallriken till middag och typ ett halvt kakpaket och en chokladbit.

Avslutade kvällen med mys i soffan, först såg jag och barnen halva Toy Story 3 och sen mojjade jag och Nogge ner oss och fick Bali inspiration när vi såg Eat, Love & Pray. Längtar verkligen dit, det ser så underbart ut!

Kvällsmeditation ”Om gam ganepataye namah” blev ett skönt avslut på dagen.

 

6 kommentarer till “Hälsorapport v 1

 1. Evy

  Nämen?! Alldeles vanligt hett vatten?! Jag hade nog förväntat mig nåt liite mer spännande, men är glad att jag äntligen har nått upplysnig i frågan! Har tänkt fråga länge! 🙂

  På vilket sätt är det bra att dricka?

 2. sofia Inläggsförfattare

  Halloj Evy

  Det ayurvediska silverthéet jag dricker är enbart upphettat (nästan kokt) vatten, inge mer spännande än så, hehe Men ack så gott för kroppen och systemet.

  Önskar dig allt gott
  Varmkram

 3. Evy

  Nu står jag inte ut med ovissheten längre Fia! VAD är silverthé?! När jag var liten drack vi något som kallades silverthé. Men det bestod av hett vatten, mjölk och en massa socker, så jag tror inte riktigt att det är samma va? 😉

  Hoppas allt är bra med dig och jag passar på att önska dig en underbar resa! Ser fram emot att få höra om den sen! Kram!

 4. Jennifer

  Ha ha, barn är väl bara för härliga, älskar deras kommentarer som kommer ur dem helt naturligt och ärligt, blev så full i skratt utav det Maya sa :).

 5. sofia Inläggsförfattare

  Lustigkurre… ja, blomkålshuvudet tog slut, men jag räddade upp situationen och köpte mig ett nytt idag!

  Förresten, Vill du komma på middag imorgon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *