Hälsorapport v 16

Måndag

Jag är laddad! Jag är på gång! Jippi, jag känner det i hela kroppen – nu minsann är det ett annat fokus!

Ätit medvetet – inget godis, trappar ner mitt sockerberoende med att kapra 5-8 Emser halstabletter.

Valde sömn återigen istället för morgonpromenad. Tog cykeln till Yogan och tränade 75 min Yoga, skönt!

Sammantaget så är det kanske inte så himla stor skillnad – men skillnaden är mitt fokus och min inre känsla – jag är på gång!

Tisdag

Spritter i kroppen! Yogan idag var magisk, energifylld & andlig för mig – älskar yoga mer och mer för varje gång!

Haft ännu en underbar dag! Kom hem från jobbet vid sex. Hade världens driv; dammsög inne, städade bilen, tvättade, badade barnen, läste saga, hängde tvätt, strök pärlplatta, slängde ut vinterkläder, rensade vinterskor – allt klart och barnen sov kl halv åtta. Och det bästa av allt, jag lyckades göra det med en lugn känsla full av närvaro!

Inget godis idag heller. Det söta jag ätit är en nötbars och en mandarin. Det känns bra nu!

Onsdag

Möte med 4 kollegor i Rättvik och det innebar en trip med bilen. Jag vill ju gärna mysa och unna mig något när jag är ute och åker, att åka bil är så mycket frihet för mig, så det var en utmaning. Men jag kan stolt berätta att jag lyckades åka både till och från Rättvik utan godis och sötsaker.

Kanske beror det på den Gröna Drinken som det bjöds på, innehållande vetegräs, bovete, avokado, gurka – you name it. Den var boostad med energi och näring, tät som en granskog och ljuvligt livgivande. Den gjorde mig mätt och speedad resten av kvällen.

Ingen promenad, ingen aktivietet. Men med facit i hand borde jag tagit en lång löprunda eller ett intervallpass efter den drinken för att lättare få ur energin i kroppen. Natten var lite orolig om jag uttrycker mig så.

Torsdag

Äntligen en promenad! Vet inte vad som hänt, men promenaderna har fallit ur många dagar dom sista veckorna. Jag behöver gå varje dag för att må prima.

Ätit bra. Förutom 2 minismå chokladbollar. (Ganska små, kanske inte mini, men små i mina ögonmått mätt;-)). Mått bra. Lugn, sansad & glad!

Fick kärleksfullt sms från Nogge idag, han tyckte jag varit så harmonisk, glad och härlig dom senaste veckorna. Inte nå arg nå längre (skrev han), haha. Avslöjar vilka känslor jag läkt ut under våren genom att uppleva dom. Skönt för mig, men kanske inte så nice för mina nära.

Det är så skön känsla att acceptera livet och mig själv som jag är – upp och ner -allt är OK – det är en del av livet!

Fredag

Klockan på ringning, vaknade faktiskt innan.  Det gick tungt att ta sig upp. Men jag tog mig ut på morgonpromenad kl 05.15. Min själ har nog väntat på detta, kände mig i kontakt med något större. Kändes som Universum var där och pratade med mig. Helt underbart! Kom hem stolt, pigg och glad!

En härlig dag på jobbet. En härlig dag helt enkelt! Känner mig sprudlande och glad – känner igen mig själv igen!

Fredagslyx/mys med familjen (slipper laga mat) åt på pizzeria i Falun, jag åt Kebab. Smaskade lite godis också, 3 korokofanter och en klubba. Ooops, höll på att glömma redovisa Biskvin som jag åt med kollegornas sällskap på kafferasten.

Lördag

Härlig dag som startade med morgonpromenad och efter att vi lämnat barnen till barnvakt for vi mot Stockholm. Såg Bounce på Globen och strosade på söder, åt god middag och drack ett glas rött. Avslutade på vårt fina hotellrum med utsikt över vattnet och Gröna Lund. Min själ sjunger!

Åt godis, ganska mycket, eftersom vi på vägen ner till Sthlm stannade till i Enköping och gick in på vad jag tror är Sveriges bästa godisaffär (har du missat den så ligger den i samma område som Mc D & Statoil). Puh!

Somnar lycklig!

Söndag

Vaknade tidigt – solen sken och några båtar åkte förbi utanför fönstret. Ville mycket hellre strosa längs vattnet än att sova längre. Sa till Nogge att jag skulle gå på promenad innan frukost. Till min förvåning och Lycka säger han att han följer med!

Jättemysig promenad hand i hand i Stockholm en tidig söndagmorgon – I´m in heaven!

Längtan efter barnen stillades vid lunchtid då vi var hemma i Blge igen. Glädje från alla håll efter bara 28 tim ifrån varandra. På eftermiddagen när Oscar var på träning stack jag och Maya iväg, hon cyklade och jag promenerade. Känns så härligt att vi kan umgås på det viset!

Inget godis idag – som jag bestämt. Äter ”bara” fredagar och lördagar. Slängde godiset som blev över, stolt över att något blev över.


 

3 kommentarer till “Hälsorapport v 16

  1. sofia Post author

    Tack detsamma Jennifer, när jag träffade dig igår så inspirerade du mig att ta tag i dem igen, efter många sovmornar. Imorse var jag ut kl 05.15 -Ljuvligt & meditativt!
    Kram Fia

  2. Jennifer

    Håller med dig om promenaderna, jag har blivit smått beroende av dem 🙂 mår så bra efter en promenad och jag har dig att tacka för att jag har börjat promenera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *