Hälsorapport v 17

AnnandagPåsk

Vaknar utvilad och glad… stiger upp och går min morgonpromenad. Möter 25 hönor och 3 tuppar på en äng, gnuggar ögonen och tror det är ett skämt – men där står dom och jag ångrar att jag inte tog med kameran, det hade blivit ett fint påskkort!

Själen sjunger idag… barnen och jag tar en cykeltur och har så mysigt, sen packar vi matsäck och far hela familjen och tar med en kompis till Maya och åker på utflykt till Säterdalen – mammalycka*

Efter en heldag med familjen så åker dom på Bragematch och jag avslutar dagen med Yoga.

Äter bra idag igen, förutom två bullar, och när barnen äter glass så dricker jag en ramlösa, jag känner att mitt sötsug blir mättat av smaksatt bubbelvatten, hehe – hur nu det gick till!? Sallad till lunch och sallad till middag, tre gröna smooties, en knäckemacka, kaffe 3 ggr idag… eller det räknas nog som fyra måste jag erkänna.

Känner mig lycklig och tacksam efter en ljuvlig påskhelg, den bästa jag kan minnas!

Tisdag

Morgonpromenad lätt och ansträngningslöst… det har verkligen blivit en god vana!

Äter bra idag, nyttiga gröna drinkar, vegetarisk lunch och middag, nyttigt och lätt. Det enda negativa är att jag dricker typ två koppar för mycket av kaffet och äter två bjudgodisar.

Känner mig fräsch, stark, energifylld, stabil, lugn, trygg…  tacksam!

Avslutar dagen med meditation…. Sat nam

Onsdag

Mysig dag med barnen. Försov mig från morgonpromenaden och tassade ner med Oscar och så la vi oss i soffan under en filt och såg på teve istället – mammalycka!

Ingen större aktivitet idag, men avslutade dagen med Yogapass med fokus på intuition, magen och 3:dje ögat – ljuvligt!

Ätit  bra förutom två bullar, hmm jag har aldrig bullar hemma, men nu har vi fått av mamma två gånger på senaste tiden och se hur det har gått!

Annars har jag som sagt ätit bra, veg,lunch, smooties, knäcke, frukt… ja, typ det – kanske lite för lite märker jag nu när jag rapporterar det.

Inre stress, oro och ängslan över livet, jobbet, flytten osv när jag somna – vilket resulterar i att jag inte kan somna. Hämtar spikmattan efter att rullat runt några vändor i sängen och efter tio minuter på den så är kroppen totalt avknoppad och orkar inte lyssna till sinnet nå längre… zzzZZZ

Torsdag

Känner mig bättre till mods när jag vaknar – går upp lätt och ansträngningslöst… beger mig ut på promenad! Traskar ihop 12 500 steg idag och två yogapass – det känns gott i själen och kroppen!

Äter bra, mastig sallad med bönor och linser till lunch, smooties, knäcke, två smörgåsar och så ngr koppar kaffe som vanligt. Men inget onyttigt, alltså inget sött eller så. Känner inget sug idag. Tacksam för det!

Mentalt mår jag bättre än igår. Tänk vad mycket som kan ’läka’ utan ansträngning bara jag vågar stanna och möta det. Det som var igår är puts väck idag. Spikmattans under!

Fredag

Morgonpromenad och massa flyttpyssel, packning, städning, rensning är min aktivitet idag.

Själen njuter av sol, vänner, egentid och flyttpysslet faktiskt – det är sååå underbart att rensa i röran, men tänk att det är så segt innan jag börjar, fast jag vet att det är så skönt när jag väl gör det.

Äter bra idag, fräsch frukost på Grand Hotell när Näringslivet Falun Borlänge arrangerar frukost, veg slowfood lunch hos Hans på Kopparhatten och veg.tacos till middag. Men däremellan slinker det ner några koppar kaffe för mycket och två cappuccino och en bulle och några godisar ur barnens påskägg.

Mår toppen i sinne, kropp och själ!

Lördag

Söndag

 

 

2 kommentarer till “Hälsorapport v 17

  1. Fia

    Det värmer så gott i hjärtat att höra att du kan njuta av yogan själv, det är väl det bästa kvittot av mina klasser, att yogan blir en del i andras liv med ”the guru within” som ledsagare <3

    Vilken härlig helg du haft, tack för att du delar!
    Kram Fia

  2. Maria

    Ja, den här påskhelgen har verkligen varit helt underbar! Och såna där ögonblick, som mötet med hönsen och tuppen, är obetalbara. För min egen del så blev det ingen Yoga i Johanneskyrkan ikväll. Istället stannade jag kvar hos resten av familjen ute hos mina föräldrar i Övertänger. Det blev en löptur och en avslutande Yogastund i solen på bryggan nere vid sjön, samtidigt som ni Yogade i Falun. Kände att ni fanns med mig… Den avslutades med en avslappning, som ackompanjerades av tonårsdotterns andra dopp för i år. Det blev inget simborgarmärke direkt (!) men var uppfriskande som det verkade! Sen knallade vi upp tillsammans över åkern. Tack vare dig, Fia, kan jag kan njuta av Yogan för mig själv ibland också. Tack för det! Jag ser redan fram emot nästa måndag och förhoppningsvis någon Yoga-vända till Borlänge. Vi ses i morgon. Och Du – jag tror att dom där bullarna var bra! Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *