Hälsorapport v 17

Måndag

Började dagen med en morgonpromenad kl 05.15. Jätteskönt som alltid även om jag gick och gäspade.

Ätit bra idag, verkligen tänkt till. Tex åt jag lite kyckling och färsk vitkålssallad som jag gjort till lunch. Älskar vitkålen när den är så där färsk och grön.

Men jeansen sitter tajt ännu, huuu, kan knappt andas när jag har dom! Ett par jeans sprack på knät förra veckan, dom var nötta. Igår skulle jag klättra upp i ett träd är jag och Nogge var på promenad, då sprack ett par andra jeans nedanför rumpan – och det berodde nog mer på min rumpa än på nötta jeans. Och favvojeansen kan jag absolut inte ha just nu! Tooo tight!

Himla dåligt humör också, stressig vardag, griniga föräldrar = griniga barn. Behöver sova allihop verkar det som….

Tisdag

Ingen morgonpromenad då Nogge åkte iväg vid fem till jobbet. Men jag rörde mig bra ändå. Gick mycket i jobbet, mellan möten, kontoret, gallerian, Må Bättre. Hade Yogaklass och införde en del i passet som vi gjorde FrigörandeYoga, då alla lyssnade in sin egen kropp och gjorde övningarna kroppen längtade efter – jätteskönt! Gick promenad och barnen cyklade. Cyklade även en kort sväng med Maya bakpå då vi hämtade Oscar hos en kompis. Barnen och jag dansade ”argadansen” och flippad ut på ”argkudden” – det var skönt!

Ätit bra. Började dagen med Havregrynsgröt och hackat äpple. Det var ett tag sen jag gjorde gröt nu, det går i perioder. Tycker det är så gott!

Inget godis och inga sötsaker.

Sinnligt lite i obalans. Känner mig lite trött, lite stressad, lite irriterad. Men argadansen och argkudden hjälpte!

Längtar efter mer lugn och ro – drömmer om dagar jag kan dra mig undan, göra yoga, meditera, promenera, skriva.

Men nu är nu och trots mina drömmar så somnar jag tacksam och lycklig!

Onsdag

En bra dag att ta hand om mig själv – förutom några coaching så hann jag med en promenad, ljusbehandling, blogga och skriva. Min själ njöt!

Handlade massa nyttigheter på torget idag, grönsaker, frukter och nötter. Åt massa nyttigt hela dagen – bara det finns hemma och står framme så slinker det ner. Gjorde ingefärsthé också. Känner mig sååå hälsosam!

Mysig kväll, utan stress. Började läsa boken Kärnfrisk familj och blir väldigt inspirerad!

Torsdag

Jobbade på hela dagen och orkade inte upp på morgonpromenad, skyllde i mitt inre på att det kanske regnade, som det inte gjorde och även om det gjorde det så är inte det en godtagbar ursäkt ändå.

Men skötte kosten bra, sugen på sött flera gånger, men härdade ut och stillade mitt sug med frukt, en skorpa, en juice, en smootie och en näve katrinplommon.

Fredag

Ledig med barnen idag, mysigt, äventyrligt och annorlunda valborg. Läs mitt valborgsinlägg och se. Gick en promenad till stan, barnen cyklade och åt lunch med Nogge.

För att fira lite valborg hann vi slänga ihop en Tacopaj men inget gott till det eller efter, då vårt kylskåp pajat. Delade upp en MarabouChokladkaka på 6 personer och bjöd på till kaffet som vi inte fick pga att kaffemaskinen stod och lös i väntan på rengöring.

Supertrött efter majbrasfirandet och denna annorlunda dag, jag och barnen slocknade direkt efter hemkomsten från Bergebo kl 21.40 samtidigt som Nogge åkte ut och jobbade sitt andra skift det här dygnet, nattskiftet.

Lördag

Började dagen med en skönt Yogapass. Försökte mig sen under dagen ut på promenad, men hann bara några hundra meter innan jag hemjagad av regnet. Jag vet det finns inget dåligt väder, bara dålig kläder. Och jag hade dåliga kläder.

Kvällen avslutades hos bästa grannen I-M som hade 60-års fest. Det var så himla trevligt, barnen skrattade i flera timmar i sträck, vi skrattade, maten var gudomlig och sällskapet toppen! Värdinnan världsbäst!

Lördagsgodis jag åt, smågodis på festen och 2 DubbelNougat.

Söndag

Älskar morgonpromenad på söndagar – det är så tyst och stilla ute. Hör fåglarna!

Så stolt, bröt godisätandet direkt, inget godis eller sött idag. Känner mig lite trött efter gårdagen, kan vara godiset eller vinet – eller både och.

Gick en till promenad – ljuvligt!

Åkte på utflykt med familjen. Tänkte äta på Kina i Ludvika men det var stängt, så vi åkte till Smedjebacken och åt på en pizzeria. Deras kycklingsallad har jag ätit många gånger när jag varit i Smedjebacken på utbildning, kycklingsalladen är farligt god! Dom steker kycklingbitarna innan, så på en kall fräsch salladsbädd och anansbitar ligger varma nystekta kryddade kycklingbitar. Mums!

 

2 kommentarer till “Hälsorapport v 17

  1. Åsa Landpers

    Jag tycker om att läsa dina hälsorapporter! Jag blir inspirerad, jag känner igen mig och får idéer! Tack för att du delar med dig!

  2. Elin J.

    Go’ natt & sov så skönt, Sofia! Vila, vila, vila & ladda för en underbar dag i morgon!
    En go’ & varmkram från mej, Elin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *