Hälsorapport v 18

Måndag

Tycker jag sköter mig bra – men min känsla är att jag är pluffsig och går upp i vikt. Glömde nämna att jag spräckte mitt 3:dje par jeans på Valborgsmässoafton – skulle leka med barnen i Paprikan på torget i Borlänge – när jag hivade mig upp lätt det skratsch i rumpan….

Idag var jag så duktig – morgonpromenad kl 05.20. Yogaklass. Cykeltur. Åt sallad till lunch med en smootie (blir ju inte mätt annars) och åt havregrynsgröt till middag.

Bara druckit 5 koppar kaffe – det är faktiskt riktigt bra för mig!

Tisdag

Pluffsigheten jag kände igår, är till min glädje borta idag – idag har jag känt mig nöjd med min kropp! Vaknade kl 05.00 och tog mig upp för en promenad, lika skönt varje gång, fattar inte varför jag tvekar ibland! Skönt Yoga med bästa medlemmarna på MB.

Ätit så himla bra idag. Havregrynsgröt till frukost. Macka på jobbet. Lunch en sallad och lite misosoppa. Äpple. Middag spagetti och köttfärssås. Avslutar dagen med en sund smootie. Enbart 5 koppar kaffe och massa vatten.

Nöjd!

Onsdag

Ingen promenad men en skön fräsch känsla i kroppen! Inte ätit sött sen i lördags och det verkar ge den känsla jag eftersträvar, känna mig smal, slippa känna mig svullen, humöret i balans, istället för att vara lättretlig när jag blir stressad, inget sötsug, mätt och belåten nästa hela dagen. Med andra ord, jättebra reslutat!

Perfekt om suget slår till; Smootie på laktosfri mjölk, frusna bär, lite havregryn, kanel, banan. Mättande och gott!

Torsdag

Har setat på rumpan hela dagen, först i bil och sen när vi spelade Transformationgame i Rättvik. Ätit bra, gröt, soppa, lax, frukt – fast också mackor och boostat min ork med falskenergi när jag tryckt i mig söta DigistiveKex och det var ju mindre bra.

Spelet jag spelade gav mig massor av bekräftelse på att jag ska ändra mina prioriteringar om jobb och se till att få mer tid till att skriva och rå om mig själv – och det kändes sååå bra! Avslutar dagen med en lugn och fridfull känlsa i magen. Allt känns rätt. Allt känns bra. Känner glädje!

Jag lyssnar till mitt inre och gör dom förändringar som är bra för mig!

Fredag

Halleljua! Halleluja! Halleluja!

Så känner jag för livet och MIG SJÄLV idag – det har hänt nått… det som har hänt är att jag har tagit dom nödvändiga stegen för att följa mitt hjärta – äntligen går jag till fullo mitt hjärtats väg! Jag lever i nuet och jag gör dom val som passar mig bäst just nu.

Jag är så lycklig!

Känns oväsentligt att berätta om mitt intag idag, när jag upplever sån lycka i kroppen. Men jag gör det ändå, ätit bra, tex gröt frukost, sallad till middag. Men unnat mig en DubbelNougat.

En promenad har jag gått och en superskön Taktilmassage har jag fått i gåva av massör Helena – ljuvligt! TusenTack Helena! Och givetvis har jag ägnat en stund åt mitt skrivande! Och en helt crazy skrattattack med min CoachKollega i Norrköping – skrattade så mycket när vi talade i telefon att jag fick sitta kvar i bilen för att inte väcka alltför mycket uppmärksamhet på parkeringen. Såna skrattattacker väcker livsglädje i kroppen för lång tid framöver!

Solen skiner. Barnen skrattar. Huset är nystädat. Jag är lycklig! La dolce vita!

Lördag

Skön dag med familjen – varit hemma och röjt. Åkt till tippen med massa skräp. Så skönt att rensa undan!

Började dagen med en morgonpromenad och gick sen en till promenad på eftermiddagen – jämnade ut lite mot godiset jag mumsat i mig, DubbelNougat, 2 tårtbitar och massa smågodis, huuu vad äckligt nu efteråt.  Men nu har jag haft min sockerBOOST den här veckan. Nu skall jag vara ren till åtminstone slutet på nästa vecka 🙂 eller längre…

Känner mig Lycklig!

Söndag

Ännu en dag med en morgonpromenad, skönt! Ätit bra, ätit min egen hemlagade mat. Tycker om när jag är hemma och har tid att laga mat till familjen. Hela helgen har varit en skön familjehelg då vi pysslat och myst mycket.

Syndade med supergod chokaldmoussetårta hos vännen som fyllde år. 2 bitar och en kaka blev det på kalaset, hmm

Avslutade kvällen med filmen Avatar – vilken film! Såg filmen som är nästan 3 tim lång utan att smaska nått i soffan. Jag drack bara en kopp kaffe och sen var jag så nöjd med att dricka vatten. Det var annorlunda och bra.

Filmen berörde djupt. Att jag lagt ut min Savitablogg rörde om något i mig. Hade svårt att somna. Sov sen oroligt, drömde väldigt mycket och starkt.

 

Kommentarer till “Hälsorapport v 18

  1. Jennifer

    Låter så härligt Sofia! Tusen tack för att du delar med dig, får så många tankeställare och inspiration!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *