Hälsorapport v 26

Jag är i en rapportsvacka med mina hälsodeklarationer här på bloggen. Jag kom ur form när livet svepet omkull oss här nyss och nu när jag hittat fotfästet någorlunda igen saknas ändå inspirationen till hälsorapporterna.

Det är väl ingen fara tänker jag, kan väl inte intressera så många min väg att ta mig mot hälsosammare leverne och alla de gånger jag går åt motsatt håll. Fast ändå minns jag alla mail och kommentarer (här på bloggen och som jag får ta emot personligen) att de ändå roar några, igenkänningsfaktorn är stor kan jag gissa när jag trevar mig fram för att finna balans mellan kropp och sinne och mellan begär och behov .

Ingen lätt resa den mot hälsan, men ack så viktig. Och jag fortsätter ju mina steg så rapporten tar säkert liv snart igen.

Den här veckan har varit som många andra när det gäller kosten, jag äter allt nyttigare måltider gärna sallad, grönt, frukt och mina gröna smooties. Sockerbegäret är dock inte tyglat så det slinker också ner nått sött varje dag, en góbit, en glass, en chokladboll… vad jag kommer över.

Yogan har fyllt veckan och det är ljuvligare än vanligt, yogan blir bättre och bättre för var dag. Morgonpromenaderna däremot har jag missat, jag ligger och drönar och sover till sex, halvsju… och sen är jag för varm för att motioner ute i den här värmen, min pitta kokar!

Sen jag slutade jobbet här i maj märker jag hur bra jag mår, eller snarare så märker jag att jag inte mådde så bra på jobbet på slutet. Nu känner jag glädje och lycka var dag och ingen oro i magen… jag märkte att magen var lugnare och så kom jag på att en osynlig oro, som ett tryck legat över den under våren och nu är den i harmoni igen. Halleluja!

Livet är gott just nu och jag njuter en dag i taget!

 

 

3 kommentarer till “Hälsorapport v 26

 1. sofia Inläggsförfattare

  Tack för fina kloka ord!

  Om jag ’bara’ hinner tänka efter före så väljer jag nog bort sötsakerna, inte alla ska jag ärligt erkänna men kanske hälften av dem, dem som far ner i all hast. Och så tillåta mig att njuta av dem jag väljer att äta 🙂 Tack!

 2. Jenny

  Om du äter ngt sött, tänk efter hur det smakade, hur du kände och ha inte dåligt samvete, det var du själv som gjorde valet. Många gånger bara går det så fort att man inte kan hejda sig själv… vanans makt! Du kommer att fixa det Sofia, ha tålamod och var ödmjuk mot dig själv.

 3. blomkålen

  grattis till att du lyssnat till din inre röst, om hur du ska disponera din tid och vad du ska göra!!<3<3<3 kram ps. tycker d är kul att läsa om din väg till bättre kost ;)hälsn. blomkålshuvudet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *