Hälsorapport v 31

Måndag

Massor av Bra-för-Fia aktiviteter idag; Promenad, Sunyoga, Thaimassage, Yoga, Träff med Thure

Ätit bra och inget sött – känner mig fokuserad och närvarande.

Gjorde en djupdykning i gamla känslor. En aktuell händelse gjorde att det vällde upp massa gammalt sen barndomen. Känslor som jag ej bekräftat till mig själv, som ingen bekräftat till mig. Känslor som är sanna för mig. Så med en underbar väns stöd och insikt föll flera pusselbitar på plats i mitt inre. Jag kunde se mitt eget mönster. Jag kunde äntligen förstå och bekräfta mig själv. Och det var en sån underbar känsla. Kändes som jag landade mjukt och skönt. Tacksam. Tacksam till mig själv och till vännen och till min underbara make som alltid finns där för mig.

Avslutar dagen med att sända kärlek till mig själv och kärlek till alla runt omkring!

Tisdag

Hann inte med både promenad och sunyoga i morse efter som jag sov lite längre än jag tänkt och vi skulle på utflykt. Kände efter. Och valde då att gå ut och sätta mig i trädgården och göra Sunyoga istället för promenad. Skönt!

Ätit bra idag. Lite mindre intag än vanligt, men det känns bra. Ätit sallad till lunch. Frukt. 2 gröna drinkar. Köpte en chokladboll i Ängelsberg till fikat, men tyckte inte den var god och lämnade halva.

En cykeltur med Maya bakpå, känner mig stark, energifylld och balanserad. Eftersom jag varit aktivare med Sunyogan sista veckan går tankarna till om det är den som gör känslan av att jag är sund och hälsosam… Fortsätter med den så länge det finns sol att utöva den på, så får jag se vad som händer.

Onsdag

Semestertrip till Gävle i några dagar. När jag drar iväg på trip så släpper jag gärna iväg annat också… ätit lite smågodis, en halv mandeltårtebit (delade med Nogge) och när familjen var på annat smög jag in på en Tobak och köpte en DubbelNougat. Kvinnan bakom disken var typ cynsk och brutal: 14 kronor kostar trösten, sa hon. Du är inte den första idag ska du veta. Det är nog den 3dje el 4e DubbelNougaten jag säljer idag.       Usch vilken otäck Tobaksbutik 😉

Ätit supergod mat och druckit en Mariestad – semester med andra ord. Ingen träning, ingen aktivitet.

Mår gott i själen och haft en underbar dag med min fantastiska familj – somnar tacksam för dagen och tacksam för frukosten som väntar imorgon, hehe

Hoppas det blir varmt imorgon, så jag kan ha mina bekväma ”svullen-mage-tights” på mig, för jeansen lär jag inte komma i….

Torsdag

När smsét från vännen kom imorse så bangade jag ur på morgonpromenaden vi tänkt gå tillsammans här i Gävle. Drog ner på hotellfrukosten istället.

En riktig semesterdag med nöjes och djurpark och vattenlek – och trots det så har jag inte ätit nått onyttigt. Ingen glass, inget godis. Maten blir ju inte den bästa, pommes, såser och så, men annars inget sött. När vi fikade på fik så var jag nöjd med en kaffe. Känt mig mätt och belåten mest hela dagen. Skönt! Tankarna går återigen till om det är effekter från Sunyogan.

Har precis gått in i Lingonveckan och gläds åt att jag inte känt av pms eller annat… Sunyoga?

Tacksam över en fantastisk semesterdag med familj och vänner, mycket glädje och skratt – sol och bad  – underbart!

Fredag

Haft helt underbara dagar med familjen, men känner sorg, ensamhet och känner mig ledsen under ytan. Eller på djupet. Jag vet att dessa känslor är gamla, jag förstår det. Jag känner det. Jag stannar och känner känslorna, gråter när det känns som jag vill gråta, pratar med en vän, pratar med Nogge… känner, läker, accepterar och är i det jag upplever. Jag flyr inte. Jag stannar.

Ingen promenad. Men gjorde iallafall två härliga solhälsningar på gräsmattan idag.Ljuvligt att yoga barfota på gräset!

Känt mig proppmätt efter frukost, proppmätt efter lunch, proppmätt efter middag (trots att middagen var en torftig liten sallad). Är det mitt sinnestillstånd eller är det effekter av Sunyogan? Jag har inte känt mig proppmätt pga mängden mat, det är inte så att jag svullat som nått julbord´sfrosseri eller så, nej, jag har ätit normalt. Och så har jag varit mindre sugen på kaffe, druckit färre koppar idag. Men druckit mycket vatten och INTE varit sugen på nått sött – så nått lurt är det!

Jag skojar givetvis bara, såklart tror jag inte att det är nått lurt, däremot tror jag att det kanske är precis som det ska!!!

Lördag

Morgonpromenad, aloevera, Sunyoga, gröndrink får dagen att börja strålande!

Semesterdag med min familj är i fokus och vi åker på utflykt med bad och närvaro – jag njuter!

Maten blir si så där på semestern, mycket slisk och klegg. Min lunch består av en kebabtallrik på restaurang. Men till kvällen blir det hemgjord och nyttigare grönsakssoppa med köttfärs i, mums.

Äter smågodis och en DubbelNougat och en chokladboll till fikat.

Avslutar dagen med meditation och Sunyoga. Känner mig närvarande och tacksam!

Söndag

Morgonpromenad. Dagen blir en skön hemma dag med fokus på hem och familj. Storstädar glatt hela huset, känner mig energifylld och glad. Känner mig lycklig i mitt hem och med min familj.

Går en promenad på eftermiddagen också. Går till berget. Känner mig trött. Lägger mig ner på en bänk och vilar, filosoferar, mediterar. Känns så skönt! Efter den mentala återhämtningen traskar jag hemåt igen.

Bjuder hem vänner på middag och vi får en mysig avslutning på dagen. Middagen består av kycklingpaj och marängswiss till efterrätt, ohhh så gott, kunde lätt ha ätit hela hela… åtminstone halva skålen själv!

Avslutar dagen med att först nu läsa gonatt saga för barnen och sen krypa upp i soffan med Nogge och se på film. Han suckar över att det inte finns nå ”gott” till filmen, men jag är proppmätt efter maten ännu…. borde klara kvällen…

 

2 kommentarer till “Hälsorapport v 31

  1. eva

    låter väldigt sunt och ordentligt… men kom ihåg att fylla i resten av veckan också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *