Hälsorapport v 41

Måndag

En dag full av balans! Jobbat halvdag på Diös med Falan Galleria, haft 2 coachingklienter, skrivit en stund för mig själv. Och tog en ljusbehandling innan jag gick för att avsluta arbetsdagen med Yoga.

Ätit bra idag! Havregrynsgröt och grön smootie till frukost. Gröt även till middag. (Fick äta efter yogapasset, dvs vid 19.00 så då kändes gröt bra. Åt även 2 knäckemackor. Lunchen blev supergod Fiskgratäng. Mellis frukt och en lågkaloribars. Kvällen festades loss med en morot.

Börjar dagen med kokt vatten och vitaminer. Håller mitt mått på 2 koppar kaffe om dagen. Känner mig så duktig fast jag oftast skulle kunna dricka 8 koppar till.

Lycklig efter en skön dag avslutar jag dagen i soffan, Top Model och New York fruar – det är min ”lyx” kväll i veckan!

Tisdag

Underbar dag, där jag planerat för egentid på förmiddagen. Tid att bara vara. Gick en promenad runt älven, kände mig närvarande och lugn. Startade min arbetsdag med Yoga. Så tacksam över att jag kan arbeta mer och mer med Yogan.

Ätit bra nästan hela dagen, gröt, grönprotein-smootie, knäckemackor, sallad, frukt… och sen frampå eftermiddagen kände jag att jag ätit för lite. Vrålhungrig på förvaltningsmötet på jobbet, gick ut i köket och rev upp påsen med glutenfria citronrån, smackade i mig 4 st.

Min moster från Norrland är på besök, så vi bjöd hem henne och mamma och pappa på middag. Så efter middagen bjöd vi givetvis på efterrätt. Almondy-tårta..mums! Så jag har syndat lite med maten, men skött mig mentalt. kroppsligt och själsligt i övrigt.

Onsdag

Morgonpromenad. KvällsYoga.

Halvdag på jobbet och halvdag med barnen. Underbart! Så tacksam att jag gjort positiva val med arbetet, bra val för mig och min familj!

Varit sugen på nått typ hela dagen, suck! Knaprat halstabletter i ren förnekelse att jag äter något sött. Har annars skött mig trots suget, förutom att jag drack 3 koppar kaffe istället för 2. Känt mig pluffsig och osmidig idag.

Funderar på vart mitt sug kommer ifrån och finner att det är en händelse i mitt liv som fått mig att bli sugen, bedöva smärtan (gamla barndoms känslor som väckts) med mat. Skrämmande mönster, vilket beteende som gömmer sig bakom viss del av mitt ätande. Men nu har jag insikt och medvetenhet. Och med medvetenheten kan jag göra andra val, möta och ta hand om känslorna istället för att paketera ner dom inom mig med mat.

Torsdag

Började dagen med morgonpromenad. Skönt! Vaknade tidigt, typ 04.00 och var superpigg första gången. Som tur var lyckades jag somna om en stund. Mycket drömmar. Mycket som pågår inom på natten.

Mina lyxiga halvdagar med egentid och barnen denna vecka resulterar till en lång heldag på jobbet idag 8-17.30. Men det gör inget, imorgon hämtar vi barnen kl 13.00 och åker bort för en familjeweekend i Uppsala.

Ätit si så där…. jag köpte faktiskt en asgod liten sockerfri chokladkaka på Hälsokraft och jag åt en sån där minimini MINI chokladboll från en burk som barn från en skolklass sålt till Nogge. Känt mig hungrig och sugen mest hela dagen. Suck!

Känner mig lite down (ledsen/liten), men det är Ok, det är känslor jag skall möta nu. Jag stannar och accepterar.

Fredag

Utrustad med reflexväst och reflexer beger jag mig ut på min promenad strax efter 05.00. Uppiggande och skönt!

Äter bra under förmiddagen hemma. Bra vanor varje dag; Kopp Kokt vatten, GrönProteinDrink, Vitaminer.

Det är vid lunch jag tar ledigt och släpper taget, jättegod och stor buffélunch på Teknikdalen, DubbelNougat i bilen på väg till Uppsala, hamburgertallrik och en öl till middag och så smyger jag fram en DubbelNougat till när barnen somnat på kvällen.

Mår underbart i sinnet när vi moijsar på hotellrummet alla fyra. Barnen är lyckliga. Vi är lyckliga. Det är så härligt att umgås så nära och utan måsten – vi har tid att bara vara med varandra!

Lördag

Inte så mycket fokus på kroppen idag. Däremot på mig själv och min familj. Vi har umgåtts med varandra hela dagen och avslutar tillsammans i hotellsängen – det är riktigt mysigt att vara nära på sån liten yta – det ger mig kvalitétstid med barnen och jag njuter för fullt. Jag tror att dom också upplever kvalitétstid med oss, för dom verkar mycket lyckligare dessa dagar.

Intaget är ju ett kapitel för sig när det är sådana här weekends: Hotellfrukost ála grande, fika- latte och glutenfri nötsnäcka, lunch, några smågodisar (faktiskt bara 6 st) och en halv Kinapuffspåse (jag och Maya delar) och sen är jag ganska belåten och tar en förrätt till middag. Dricker 2 öl. Provar att dricka kaffe, men det smakar inte nå längre. Jag är så glad för det! Nu är det ”bara” kaffemaskinen hemma som faller mig i smaken. Så kan jag bara hålla begäret i schack med 2 koppar så är allt lugnt.

Förresten är det inte mycket som smakar nuförtiden, jag äter mest och stoppar i munnen av gammal vana och sinnets begär. Egentligen börjar min kropp längta efter annan föda – boken ”Leva på Ljus” som jag läser nu och Sunyoga känns väldigt lockande –  frågan är bara när jag är redo? Om jag kommer bli redo denna livstid?

Söndag

Vaknar lycklig! Känner mig lycklig hela dagen. Vi badar på Äventyrsbad innan vi beger oss hemåt igen. Barnen är glada, vi är glada – det har varit en underbart skön helg!

Intaget idag: Inget sött! Hotellfrukost, lite nötter till mellis, kebabtallrik till lunch (hmmm), äpple till mellis, havregrynsgröt och 2 knäckemackor till kvällsmat.

Äntligen en skön meditativ promenad för mig själv – stannar upp på mitt favoritställe och gör Sunyoga. Det ”bästa” Sunyoga-tillståndet som jag uppnått hittills i Sverige. Jag känner att helgen har gjort gott i kropp, sinne och själ. Jag har hittat in igen till mitt rätta jag – min sanna essens av närvaro. Tacksam!

Känner mig vital och balanserad. Känner mig lycklig och harmonisk.

 

2 kommentarer till “Hälsorapport v 41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *